Cameră de decontaminare cu senzori automaţi, la Spitalul Judeţean Timişoara

Social

Spitalul Judeţean Timişoara a montat o cameră de decontaminare cu senzori automaţi şi cu opt surse de pulverizare concomitente, ajustabile pe înălţime, dispozitivul fiind instalat pe circuitul epidemiologic de ieşire din zona galbenă, locul unde ajung pacienţii suspecţi de COVID-19.

“La ieşirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru şi este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranţă cât mai mare şi scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează şi efectuează un duş conform normelor. Acest dispozitiv de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Judeţean din Timişoara şi donat unităţii noastre de către firma DML Solutions, producător local, din comuna Săcălaz. Plănuim ca în următoarele zile să achiziţionăm alte astfel de echipamente cu proiectări specifice pentru a fi montate în Unitatea de Primiri Urgenţe şi la Maternitatea Bega (a spitalului n.r.), declarată maternitate COVID-19”, a anunţat, miercuri, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, pe pagina sa de Facebook.

Conducerea spitalului a realizat de câteva săptămâni, împreună cu specialiştii unităţii medicale, noi circuite epidemiologice distincte, fiind izolate spaţii întregi, începând cu Unitatea de Primiri Urgenţe, astfel încât pacienţii infectaţi cu COVID-19 să nu ajungă în contact cu cei care vin aici pentru alte patologii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.