Care este situația școlilor în Timișoara, înainte de începerea cursurilor

Social

În ultimele luni s-a lucrat la reabilitarea termică a școlilor nr. 2 și 24 din Timișoara, sunt în curs de reabilitare sălile de sport de la Școala Generală 18 și de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva, sunt în derulare lucrările de mansardare și extindere a Liceului Vlad Țepeș. Astfel, unele școli vor intra în toamnă în șantier. Două unități de învățământ din Timișoara vor avea și în anul școlar viitor clase modulare. Pentru aducerea cât mai multor elevi în tura de dimineață, pentru două unități de învățământ au fost alocați bani pentru suplimentarea numărului de containere modulare care să îi găzduiască pe elevi.

Autorităţile locale vor să mai cumpere 6 construcţii modulare în care să fie amenajate clase, la Şcoala Generală 30. Acolo au mai fost achiziţionate containere, anul trecut, iar copiii şi părinţii sunt mai încântaţi de ele decât de vechile săli de clasă.

Un anasamblu moduluar de şase săli de curs complet echipate, două grupuri sanitare complet utilate şi un coridor ce deserveşte accesul în săli va ajunge si la Liceul Waldorf.

La capitolul „an școlar nou, probleme vechi”, în privința celor mai recente controale făcute de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat pentru autorizaţiile de securitate la incendiu (2017 – 2018): din cele 595 de unităţi de învăţământ existente în judeţ, au fost făcute controale în doar 75.

Dintre acestea, 37 funcţionau fără autorizaţie.

La Timișoara se încearcă punerea în practică, la modul profesionist, a învățământului dual. Deocamdată, spațiile care vor găzdui ateliere de specialitate sunt încă în curs de amenajare și nu vor fi pregătite să îi primească pe elevi încă de la începutul anului școlar.

Între rest, angajații școlilor dau zor cu lucrările de igienizare și curățenie în spațiile de învățământ, cu mai puțin de 3 săptămâni înainte de  începerea anului școlar.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.