Clubul de Înot Masters Timişoara

Divertisment

‘Pentru a veni în întâmpinarea dorinţei lor de a face sport, pasionaţilor de înot li se oferă posibilitatea participării la cea de-a treia ediţie a evenimentului de înot 0,5hAquaChallenge se va desfăşura în 8.02.2019, ora 13:00, în bazinul Arena Aqua Sport din Timişoara.

0,5hAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adulţilor pasionaţi de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele.

Evenimentul se desfăşoară sub forme de runde de înot de câte 30 de minute. Provocarea constă în a înota un număr cât mai mare de lungimi de bazin pe durata unei runde. Fiecare participant înoată o singură rundă, iar clasamentul final se face pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de distanţa parcursă pe durata celor 30 de minute.

Înotul masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă. Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pană la data desfăşurării şi care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă. în mod excepţional, cu acordul scris al unuia dintre părinţi sau al unei persoane adulte care are calitatea de tutore, pot participa şi persoane care au împlinit vârsta de 16 ani. Vârsta trebuie probată pe baza actului propriu de identitate.

Fiecare participant beneficiază de un certificat de participare în care sunt menţionate: numele şi prenumele, distanţa parcursă şi locul obţinut, genul şi grupa de vârstă.

Concurentul şi concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, la fiecare grupă de vârstă vor primi câte un trofeu simbolic.
Concurentul şi concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse în cadrul evenimentului, indiferent de grupa de vârstă, vor primi câte o diplomă.

Înscrierile se fac la http://www.timisoara.inot-masters.ro. Detalii despre eveniment, repartizarea pe culoare, precum şi alte informaţii actualizate sunt disponibile on-line.

0,5hAquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acţiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de înot 24hAquaMasters, dar fără ca participarea la eveniment să fie condiţionată de participarea la maraton.

Organizatorii doresc să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă şi, în acelaşi timp, plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiţionale.

0,5hAquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot Masters Timişoara în colaborare cu Arena Aqua Sport din Timişoara.

Clubul de Înot Masters Timişoara reuneşte persoane care au împlinit vârsta de 18 ani şi care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foşti sportivi, precum şi persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanţă. Într-un clasament european privitor la practicarea de activităţi sportive de către adulţi (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codaşe între cele 28 de ţări ale UE, în condiţiile în care 60 % dintre românii adulţi nu fac niciodată sport sau activităţi fizice, situaţia fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) şi Portugalia (64%). În acest context, Clubul Masters Timişoara promovează practicarea activităţii sportive de către adulţi, în general, vizând, în acelaşi timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât şi îmbunătăţirea capacităţii sportive a practicanţilor.

Clubul de Înot Masters Timişoara funcţionează în regim de auto-susţinere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanţi.

Constituirea Clubului de Înot Masters Timişoara a reprezentat o premieră naţională, mişcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timişoara cu speranţa ca şi în alte localităţi se vor constitui asemenea cluburi. în prezent, cluburi de înot masters mai funcţionează în Arad, Baia Mare, Braşov, Câmpina, Cluj, Galaţi, Ploieşti şi Reşiţa, dar evenimente de înot masters sunt organizate şi în alte oraşe.

Cei interesaţi de Clubul de Înot MASTERS Timişoara pot obţine detalii suplimentare pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: contact@timisoara.inot-masters.ro.”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.