Se redeschid spitalele COVID şi pentru pacienţii non-COVID

Social

Spitalele declarate COVID în perioada pandemiei SARS-CoV-2, din Timişoara, şi în care a fost restricţionat accesul pacienţilor non-COVID, îşi vor relua activitatea, de joi, şi pentru cazurile clinice obişnuite de dinainte de starea de urgenţă, primul fiind Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, cu Secţia de Pneumoftiziologie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

Decizia a fost convenită în cadrul întâlnirii de lucru care a avut loc, miercuri, cu managerii unităţilor sanitare cu paturi cuprinse în “planul alb”, conducerea DSP Timiş şi reprezentanţi ai Prefecturii.

“Având în vedere specificul patologiei, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului ‘Dr.Victor Babeş’ Timişoara, va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcţionale conform normelor sanitare în vigoare. Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat că nu a fost atinsă capacitatea maximă şi în acest moment disponibilitatea de internare a spitalelor este favorabilă creşterii capacităţii de tratament şi pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, DSP Timiş va sprijini în mod deosebit reorganizarea Clinicii “Bega”, care a fost declarată maternitate – COVID, dar şi a Secţiei de Dermatologie a Spitalului Municipal, rezervată suspecţilor de coronavirus, ţinând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase.

În funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 vor asigura, cu avizul DSP Timiş, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID, în condiţiile existenţei circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea sau transferarea tuturor pacienţilor internaţi către alte spitale.

Astfel, fiecare unitate sanitară cu paturi va întocmi şi va prezenta un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan va fi discutat în cadrul întâlnirii de lucru care va avea loc săptămâna viitoare şi ulterior va fi supus avizării DSP Timiş. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.