A fost finalizată montarea spitalului militar de campanie de la Timișoara, pentru cazurile uşoare şi medii de COVID

Social

Montarea Sistemului modular medical de izolare şi tratament (SMMIT) care funcţionează ca secţie de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” din Timişoara a fost finalizată, luni, pe un amplasament al Stadionului CFR din Timişoara, aici urmând să fie tratate cazurile uşoare şi medii de COVID-19.

Ofiţerul de informare şi relaţii cu publicul al Spitalului Militar Timişoara, locotenent medic Andra Podgoreanu Andra, a declarat că până la această dată au fost instalate corturile în zona de izolare şi carantinare cu o capacitate de 120 de locuri şi zona medicală principală cu o capacitate de 52 de paturi, unde vor fi tratate cazuri uşoare şi medii de COVID-19 şi patru paturi ATI.

“Totodată s-a finalizat şi racordarea sistemului modular medical la utilităţi (apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă, cablu TV). În zona de izolare şi carantinare au fost instalate paturile, iar astăzi au fost livrate televizoare şi frigidere pentru toate corturile. În cursul zilei, căile de rulare pentru personal şi ambulanţă vor fi asfaltate şi au fost livrate containerele de birouri, farmacie şi pentru personalul administrativ”, a precizat locotenent medical Andra Podgoreanu.

Zona principală medicală a sistemului modular urmează să fie operaţionalizată din punct de vedere medical prin aducerea aparaturii necesare pentru investigarea şi tratarea pacienţilor, stabilirea circuitelor funcţionale în vederea întocmirii documentaţiei necesare pentru avizarea/acreditarea SMMIT. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.