Bazar Cultural duce magia evenimentelor culturale mai aproape de cartierele timișorene

Divertisment

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Tribul Artistic invită timișorenii, în perioada 14-15 decembrie, să exploreze un nou spațiu pregătit să găzduiască evenimente culturale, artistice și educaționale, promițând un weekend de basm!
Ediția de iarnă a evenimentului Bazar Cultural – creat cu și pentru comunitatea locală – ajunge într-un nou cartier din Timișoara: Centrul de Tineret Calea Aradului (Strada Dej nr. 4, Punct termic 35) devine gazdă timp de două zile magice!

Bazar Cultural – ediția a doua – pornește de la povestea noului Centru de Tineret Calea Aradului, proiect inițiat și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), care a prins viață cu ajutorul comunității de voluntari numiți și „voluntari schimbă-lume” datorită forței cu care s-au dedicat transformării punctului termic într-un loc primitor și gata să găzduiască evenimente culturale dedicate publicului larg, indiferent de vârstă.
În zilele de 14 și 15 decembrie, timișorenii se pot bucura de un program generos cu activități pentru cei mari și cei mici, organizatorii venind în întâmpinarea publicului cu concerte de jazz și muzică clasică, târg de produse handmade, activități și ateliere educative, teatru senzorial, ateliere de percuție, lecturi publice și ateliere de poezie.

Winter Bazar aduce comunitatea artizanilor locali într-o atmosferă de sărbătoare, produsele meșteșugite de către aceștia fiind o opțiune potrivită pentru un cadou inedit. Atelierele creative și poveștile sunt de nelipsit, Asociația Sfera Timișoarei împreună cu librăria La două Bufnițe vor aduce farmecul sărbătorilor de iarnă și dulcea savoare a lumilor de vis mai aproape de copii.

Clubul de lectură independent „O carte pe lună” lansează provocarea de a discuta liber despre cărți, literatură română contemporană și comunități construite în jurul lecturii. Bogdan Munteanu, cunoscut scriitor timișorean și organizator de evenimente culturale dedicate promovării literaturii şi a autorilor români contemporani, va aduce în discuție „Lecturile cu ARC”, invitând publicul la o lectură publică. Tot sub nota cuvintelor bine alese, Asociația Bastionul ArtLitTim va susține un atelier de poezie dadaistă, unde fiecare participant își poate croi propria poezie.
Experiențele inedite nu se lasă așteptate, Teatru Senzorial Labirint fiind prezent cu „Sensory Box”: o formă de teatru interactiv, senzorial, experimental. Actorii sunt personaje într-o poveste în care spectatorul devine personaj principal fiind purtat printr-un traseu inițiatic.
Mereu prezentă, muzica va da glas bucuriei de a fi împreună, în preajma sărbătorilor, într-un spațiu animat de farmecul evenimentelor culturale. Atelierul PAVILION- prima întâlnire cu percuția – adună în jurul ritmului tineri de toate vârstele, scopul fiind prezentarea instrumentelor de percuție și unicitatea fiecăruia în parte. Atelierul va transforma tinerii participanți într-un adevărat „trib de percuționiști”. Vera & Friends și West Brass Quintet sunt cele două concerte care vor încheia weekendul magic petrecut alături de Bazar Cultural.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea activităților culturale în cartierele timișorene și comunitățile din alte localități din Timiș, prin aducerea manifestărilor artistice de calitate, de tip intervenție culturală, mai aproape de comunitate.
Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în luna octombrie în Parcul Lidia (Pădurice), transformând parcul într-un adevărat hub cultural timp de trei zile.

Organizator: Asociația tribul artistic
Finanțator: Timișoara 2021, Primăria Municipiului Timișoara
Bazar Cultural este organizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

PROGRAM

SÂMBĂTĂ || 11.00-19.00

10.00-18.00  Winter Bazar
* târg de produse realizate de artizanii locali

10:00-11:00 La povești cu Bufnițele
* ateliere de lectură pentru copii, susținute de librăria La Două Bufniţe

11:00-12:00 PAVILION – prima întâlnire cu percuția
* atelier de percuție și prezentare instrumente dedicate copiilor și tinerilor, susținut de Sorina Savii

12:00-14:30 Atelier Public Art : face-paint, mandala color
* ateliere creative dedicate copiilor, susținute de Asociația Sfera Timișoarei

14:30-17:00 Sensory Box – Teatru Senzorial
* susținut de Teatrul Labirint Asylum

17.00-18.00 Lecturi cu ARC
* lectură publică și discuție liberă cu autorul Bogdan Munteanu și Giorgia Harasim ( inițiator „O carte pe lună” – club de lectură)

18:00-19:00 Concert Vera & Friends

DUMINICĂ || 10.00-19.00

10.00-18.00 Winter Bazar
* târg de produse realizate de artizanii locali

10:00-11:00 La povești cu Bufnițele
* ateliere de lectură pentru copii, susținute de librăria La Două Bufniţe

11:00-12:00 PAVILION – prima întâlnire cu percuția
* atelier de percuție și prezentare instrumente dedicate copiilor și tinerilor, susținut de Sorina Savii

12:00-14:30 Atelier Public Art : face-paint, mandala color
* ateliere creative dedicate copiilor, susținute de Asociația Sfera Timișoarei

14:30-17:00 Sensory Box-Teatru Senzorial
* susținut de Teatrul Labirint Asylum

17.00-18.00 In love with DADA
* atelier de poezie dadaistă pentru tineri, coordonat de Patricia Lidia Popescu Cevei, Asociatia Bastionul ArtLitTim

18:00-19:00 Concert West Brass Quintet

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.