Cât și cum ajutăm persoanele cu dizabilități

Social

Timişoara încearcă să adapteze trotuarele, trecerile de pietoni pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi. Nu însemană că acest lucru se întâmplă în toate situaţiile iar instituţiile publice au adaptat 2-3 intrări ale clădirii cu rampă pentru persoane cu dizabilităţi, însă există şi primării în judeţ care declară că nu au rampe de acces. O problemă specială este cea a nevăzătorilor pentru că există puţine semafoare în oraş dotate cu sistem de semnalizare sonoră.

De asemenea accesul în mijloacele de transport în comun este dificil, de multe ori pentru a ajunge staţiile cu refugiu devine o aventură pentru o persoană care nu vede.

În Timiş există o singură tânără care are un câine ghid care o ajută să străbată oraşul. Ea face naveta dintr-o localitate aflată la 40 de km de Timişoara şi are de multe ori probleme cu accesul în mijloacele de transport, însoţită de câinele ghid.

Nici în magazine sau locuri şi instituţii publice câinele ghid nu este de multe ori bine primit chiar dacă pentru un nevăzător poate fi singurul ajutor de nădejde.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.