Comunicat de presa privind anuntarea rezultatelor concursului de solutii, centrul pentru arta, tehnologie si experiment Multiplexity Timisoara, 2020

Social

Luni, 25 mai 2020, ora 14:00
Muzeul Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara
 
În perioada 22 – 24 mai 2020 are loc jurizareaproiectelor înscrise la Concursul de Soluții „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity”, competiție lansată oficial pe data de 25 ianuarie 2020. Promotorul concursului estePrimăria Municipiului Timișoara (PMT), iar organizatorul esteOrdinul Arhitecților din România (OAR).

Luni, 25 mai 2020, începând cu ora 14:00, Muzeul Corneliu Miklosi din Timișoara va găzdui conferința de presă pentru anunțarea câștigătorilor.

Având în vedere situația specială cauzată de pandemia SARS-CoV-2, conferința de presă se va organiza fără participarea publicului în sală, dar va putea fi vizionată în direct pe pagina de Facebook OAR Concursuri(https://www.facebook.com/oar.concursuri/)cât și pe cea a Primăriei Municipiului Timișoara(https://www.facebook.com/primariatm/). În plus, reprezentanții presei precum și toți cei interesați vor putea participa cu întrebări la sfârșitul conferinței de presă în două modalități:

  • accesând link-ul:https://us02web.zoom.us/j/85747871354
  • comentând la transmisiunea video de pe pagina de Facebook OAR Concursuri.

După finalizarea conferinței de presă, expoziția proiectelor participante la concursse va deschide pentru public. Aceasta va putea fi vizitată până în data de 5 iunie, între orele 10:00 și 18:00, cu limitarea numărului de persoane aflate concomitent în spațiul închis și cu respectarea ordinului nr. 2.855/830/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Concursul are ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenului și imobilelor din cadrul fostului ansamblu industrial de pe Bulevardul Take Ionescu, aflate în proprietatea Municipalității din Timișoara, astfel încât să devină un centru pentru artă, tehnologie și experiment, care se va numi MultipleXity.

MultipleXity va fi un centru destinat experimentului cultural şi tehnologic prin multiple funcțiuni care se vor desfășura în fostele ateliere şi depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu 56-58 şi integrând și Muzeul Corneliu Miklosi (bd. Take Ionescu 83). Rolul MultipleXity este să faciliteze şi încurajeze prin experiment iniţiative şi proiecte aflate la graniţa dintre tehnologie şi artă. MultipleXity va oferi un spaţiu deschis şi liber, cu o infrastructură accesibilă pentru proiecte şi experiențe inovatoare. Aici se vor produce concepte şi produse artistice, tehnologice prin colaborare intensivă.

Procedura de atribuire se face prin concurs de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce are ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, concurs deschis pentru participanți din România, țările Uniunii Europene, Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană. Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA, prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de Arhitectură și Urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.
 
JURIUL CONCURSULUI

Membri titulariMembri supleanți
1. arh.Ana-Maria Zahariade8. arh. Sorin Ciurariu – reprezentant AC
2. arh.Marius Miclăuș9. arh. Daniela Calciu
3. arh. Constantin Gorcea 
4. arh. Liviu Zăgan 
5. arh. Ștefan Ghenciulescu 
6. Sorina Jecza – manager cultural 
7. Dan Diaconu – reprezentant AC, viceprimar PMT 
PREMIILE ACORDATE 
Premiul I: contractul de proiectare cu valoarea maximă la nivelul sumei de 2.502.706,95 RON, fără TVA 
Premiul II: 50.000 RON 
Premiul III: 35.000 RON 

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului: www.oar.archi/ro/concursuri/centrul-pentru-arta-tehnologie-si-experiment-multiplexity
De asemenea, vă invităm să urmăriți, în continuare, pentru anunțuri și știri privind concursul, pagina oficială de Facebook a Ordinului Arhitecților din România .

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.