Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor cu COVID

Social

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, începând de miercuri, prin reorganizarea Secţiilor de Pneumologie 1 şi 2, trecând în zona roşie COVID mai multe saloane, cu un total de 45 de paturi.
Astfel, pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt alocate 181 paturi, astăzi, în spital fiind internaţi 142 de pacienţi, dintre care 13 la ATI.
Totodată, medicii spitalului le transmit pacienţilor cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC) şi celor care suferă de neoplasm pulmonar, să se adreseze unităţii, întrucât este nevoie ca aceştia să fie în continuare diagnosticaţi şi să le fie urmărită evoluţia bolii.
“Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, am fost nevoiţi să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roşie şi am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienţilor COVD sunt dotate cu instalaţii de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienţii cu forme medii sau severe de infecţie cu noul coronavirus. Din păcate, dacă nu se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecţie, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secţia de Pneumologie pentru pacienţii non-COVID. De asemenea, fac un apel către pacienţii cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC) şi către cei care suferă de neoplasm pulmonar, să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceştia să fie în continuare diagnosticaţi şi să le fie urmărită evoluţia bolii”, declară directorul medial al spitalului, dr. Diana Manolescu.
În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secţie externă a Spitalului “Victor Babeş” Timişoara, cu o capacitate de 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internaţi, în prezent, 35 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.