Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara discută “ideea” transformării în spital regional

Social

Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean Timişoara va discuta în şedinţa de marţi “ideea” de a obţine statut de spital regional, prin hotărâre de guvern, fără a exclude construirea unui spital regional nou, a declarat managerul unităţii sanitare, Raul Pătraşcu.

“Se discută ideea de a obţine un statut de spital regional pentru spitalul judeţean. Nu ar fi o premieră în ţară, acest lucru s-a întâmplat deja cu Spitalul Judeţean Iaşi, care a primit statutul de spital regional, deşi acolo se construieşte unul regional. Acest lucru vrem să-l facem şi noi, pentru că ne deschide oportunităţi de dezvoltare şi finanţare consistentă pentru spital. Am avut discuţii la nivel de guvern despre această posibilitate, dar şi despre includerea Timişoarei pe lista de construire a unui spital regional separat, de la zero, în noul exerciţiu bugetar (UE – n.r.), care începe de anul viitor”, a afirmat Raul Pătraşcu.

Potrivit acestuia, construirea unui spital regional nou ia câţiva ani, iar spitalul din Timişoara nu poate stagna, “având datoria faţă de pacienţi şi personalul medical de a evolua” şi ţinând cont de faptul că de peste 50 de ani Spitalul Judeţean Timişoara este de fapt unul regional, unde sunt trataţi numeroşi bolnavi din vestul ţării şi din alte zone.

“Având în vedere toate aceste aspecte, propunerea noastră este una justificată, fiind susţinută de toţi cei din cadrul spitalului, pentru că aduce beneficii tuturor. Propunerea fundamentată din şedinţa consiliului de administraţie al spitalului, de marţi, va fi înaintată Ministerului Sănătăţii şi Guvernului, care să emită o hotărâre de guvern în acest sens. Schimbarea de statut implică, la fel ca şi la spitalul din Iaşi, o finanţare mai bună de la Casa de Asigurări de Sănătate, prioritizarea pentru

proiecte majore de investiţii pe infrastructură şi anume pentru secţiile noastre care şi-au dorit excelenţa pe parcursul zecilor de ani, dotarea cu aparatură sau chiar construirea de clădiri pentru crearea unor centre de excelenţă, care să trateze pacienţii la nivelul secolului în care ne aflăm”, a detaliat managerul spitalului.

Pătraşcu a subliniat că atât în consiliul de administraţie, cât şi în întregul spital nu există opozanţi ai ideii de transformare în spital regional, “dimpotrivă, pentru că toată lumea beneficiază”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.