Cristian Buşoi anunță un spital regional la Timişoara, după următorul exerciţiu bugetar

Social

Vicepreşedintele PNL, eurodeputatul Cristian Buşoi, a declarat, la Timişoara, că un spital regional în reşedinţa de judeţ se va putea realiza doar după anul 2027, investiţia fiind mult întârziată de fosta guvernare, care nu a prins în proiectele sale decât trei astfel de obiective, respectiv la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Actuala echipă a Ministerului Sănătăţii a lansat pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene – SICAP şi JOUE, procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj şi a serviciilor de asistenţă tehnică.

“În ceea ce priveşte Timişoara, această decizie greşită a guvernării trecute, din păcate pune în pericol ca în exerciţiul financiar următor să mai putem construi alte spitale regionale, între care prima prioritate ar fi fost Timişoara, deşi un spital regional la Timişoara ar fi fost o prioritate pentru primul val. Asta ar însemna, după anul 2027. Vom vedea în ce măsură vom avea un program operaţional special pentru sănătate şi se vor putea găsi alte finanţări pentru spitalul regional Timişoara. Trebuie să facem toate eforturile să nu se întâmple după anul 2027”, a afirmat Cristian Buşoi.

El a explicat că proiectele au fost mult întârziate în timpul guvernării trecute, care a acceptat şi “decizia greşită” să se pornească în două faze separate, una de proiectare şi apoi cea de execuţie şi dotare, ceea ce va întârzia cu până la trei ani construcţia acestor spitale regionale.

Spitalul Regional Iaşi va avea 850 paturi, cel din Cluj 849 paturi, iar cel din Craiova 807, la acestea adăugându-se centrele ambulatorii integrate.  Proiectele pentru cele trei spitale regionale au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar în luna februarie se estimează că se vor semna contractele de finanţare, informează Ministerul Sănătăţii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.