JazzTM prezintă Strada Fără Nume

Divertisment

10 – 11 Octombrie 2020

În această toamnă, în perioada 10-11 octombrie, fanii jazz-ului și nu numai sunt invitați să se bucure de două zile menite să împletească spoken word și poezia cu jazz.

În 2018, în cadrul JazzTM, ne-am îndrăgostit iremediabil de diminețile pline de poezie acompaniată de muzică jazz. Scopul a fost, încă de atunci, să aducem în Timișoara, talente proaspăt descoperite de pe scena londoneză și să dezvoltăm scena locală.

Program JazzTM prezintă Strada Fără Nume:

10.10.2020 |18:30

Svetlana Cârstean, Toby Thompson, Tavi Scurtu, Teodor Pop, Mihai Moldoveanu

11.10.2020 | 18:30

The Repeat Beat Poet, Sorin Despot, Joe Armon-Jones, Ovidiu Zimcea, Szabo Csongor-Zsolt

Svetlana Cârstean

A inițiat și curatoriază seria de dezbateri și conferințe Intersecțiile de miercuri, care are loc săptămînal la hotspotul cultural Rezidența BRD Scena9. Intersecțiile de miercuri  au ajuns la cel de-al cincilea sezon și au fost completate între timp cu Intersecțiile de sîmbătă pentru copii. Este de asemenea inițiatoarea, alături de scriitoarea Ana Maria Sandu, a proiectului de ateliere de citit, scris și dezvoltare a gîndirii critice în rîndul copiilor și al tinerilor, Incubatorul de lectură.

Toby Thompson

Cariera lui Toby a început la doar 16 ani, când a fost rugat de către The Royal Shakespeare Company să interpreteze una dintre primele sale poezii în fața unui public select, incluzându-i pe Kate Tempest și Cicely Berry, iar mai târziu la Roundhouse și House of Lords. De atunci a apărut la majoritatea festivalurilor importante din Marea Britanie și în mod regulat în circuitul de spoken word.

Sorin Despot

Sorin Despot este poet și promotor cultural. A publicat volumul de poezie „apasă” (Cartea Românească, 2010), pentru care a luat premiul pentru Debut în Literatură al Uniunii Scriitorilor din România, iar în 2016 a revenit cu „termeni | condiții” (Casa de Editură Max Blecher). Este coordonatorul taberei de poezie de la Săvârșin, organizează evenimente de spoken word și ateliere blitz de scriere creativă.

Joe Armon-Jones

Membrul fondator al grupului Ezra Collective, Joe Armon-Jones este clăpar, compozitor și producător. El reușește să împingă limitele sunetului său, estompând liniile dintre jazz, dub, hip-hop, funk și soul.

Tavi Scurtu

Cu o carieră de peste 22 de ani ca toboșar și producător, Tavi Scurtu a fost implicat în nenumărate proiecte muzicale, ceea ce l-a adus atât pe scene de club, cât și pe cele ale numeroase ediții de festivaluri de jazz, rock, hip hop și muzică electronică din țară.

Mihai Moldoveanu

Mihai Moldoveanu este un basist autodidact ce locuiește în Timișoara. A început să cânte la bas în 2003, iar din 2008 cântă cu mai multe formații și artiști, trecând de 500 de concerte în 2019. În 2017 Fundația Culturală Jazz Banat i-a acordat premiul „Basistul Anului”.

A cântat în trecut cu Alexandrina și dordeduh, iar în prezent cântă cu JazzyBIT, Urma, Amalia Gaiță, Sunset in the 12th House și Paperjam, evenimentul de muzică improvizată fondat de el în 2012. Alături de JazzyBIT, dordeduh, Sunset in the 12th House și Urma a avut multe concerte în străinătate, inclusiv la festivalurile Blue Note (S.U.A.), Jarasum Jazz (Coreea de Sud), Hellfest (Franța), Wacken (Germania), Sziget (Ungaria) sau Exit (Serbia).

The Repeat Beat Poet

Peter deGraft-Johnson este un scriitor și artist cunoscut sub numele de The Repeat Beat Poet. El combină poetica tradițională și cultura hip-hop pentru a surprinde și extinde momentele de timp, gândire și sentimente.

Peter produce și găzduiește evenimentul Hip-Hop Spoken Word Pen-Ting.  A avut turnee în Marea Britanie și pe plan internațional, în spectacole muzicale, teatrale și poetice la locații precum The Royal Albert Hall, Southbank Center, Clubul de Jazz al lui Ronnie Scott, și a facilitat ateliere de poezie în sectoare medicale și educaționale.

Teodor Pop

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. Este membru al formației JazzyBIT din 2011 , împreună cu care a înregistrat 2 albume și a sustinut numeroase concerte în cluburi sau festivaluri de renume din SUA, Franța, Olanda, Austria, Marea Britanie, Italia, Coreea de Sud sau Qatar.

Ovidiu Zimcea

Pasionat de sunet și proiecții vizuale, primul său single a fost lansat ca un videoclip muzical în 2014, intitulat “Mapped”, iar în 2016 două EP-uri cu titlul “Infographics” și “The Thought That Counts” au fost lansate pe Bandcamp și Soundcloud. Un LP de debut este în prezent în lucru.
Ovidiu Zimcea este fost membru Paperjam și Exit Oz, cu care a și înregistrat EP-ul de debut și respectiv LP-ul. În 2016 și 2017 a făcut parte din trupa live a Alexandrinei iar în prezent este membru în Murnau.

Szabo Csongor-Zsolt

Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca și secția de Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Este profesor de tobe încă de la vârsta de 16 ani și are la activ peste 680 de concerte. Din 2012 este toboșarul formației JazzyBIT, cu care a susținut peste 250 de concerte, iar în 2017 a primit premiul pentru ”Toboșarul anului” în cadrul Banat Jazz Awards.

Accesul la JazzTM prezintă Strada Fără Nume este gratuit, în limita locurilor disponibile pentru fiecare concert cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare.

JazzTM prezintă Strada Fără Nume este o co-producție a Primăriei Municipiului Timișoara x PLAI.

Mai multe detalii despre eveniment și bilete pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial | www.instagram.com/JazzTM_official 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.