Primăria Timişoara alocă 50 de milioane de lei pentru amenajarea unui bulevard cu patru benzi de circulaţie

Economic

Primăria Municipiului Timişoara a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului, marţi, proiectul pentru extinderea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu şi Aristide Demetriade, prin care se va realiza un nou bulevard modern, în lungime de aproape 7 kilometri.

Potrivit primarului Nicolae Robu, noul bulevard va decongestiona traficul în partea de nord a oraşului, investiţia totală fiind de aproape 50 de milioane de lei alocaţi de la bugetul local.

„Avem studiul de fezabilitate aprobat, iar proiectul va fi cuprins în Programul de Dezvoltare din acest an. Străzile respective sunt acum din beton asfaltic, cu câte o bandă pe sens şi fără piste pentru biciclete. Extinderea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu şi Aristide Demetriade se va face prin realizarea drumului cu două benzi de circulaţie pe sens, amenajarea de trotuare şi piste de biciclete, unde situaţia din teren permite, reamenajarea geometriei intersecţiilor cu străzile adiacente. Valoarea totală a investiţiei este estimată, conform devizului general, la 49.934.527 de lei cu TVA inclus, iar durata pentru execuţia lucrărilor este estimată la opt luni, cu sursa de finanţare de la bugetul local”, a declarat primarul într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului, lărgirea celor două străzi este cu atât mai utilă cu cât în zona centrală a oraşului va apărea „noua Timişoara”, pe un spaţiu care nu a fost deloc valorificat până acum.

„În spaţiul dintre zonele Fructus – fosta tipografie – Baader vor fi construcţiile noi, oraşul nou. Sunt zeci de mii de metri pătraţi care au stat neutilizaţi mult timp, dar acum este şansa ca acolo să se ridice clădiri la noile standarde occidentale, care vor fi mult mai spectaculoase decât dacă se construiau clădiri comune, după tiparele de acum 15 ani”, explica, recent, Nicolae Robu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.