Primarul Robu: Doresc să candidez pentru un nou mandat din partea PNL; nu sunt în coliziune cu criteriile de integritate

Politic

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat din partea PNL, subliniind că a fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu şi nu o infracţiune de corupţie, astfel că nu ar intra „în coliziune” cu criteriile de integritate ale partidului.

„Eu sunt membru PNL şi doresc să rămân membru PNL. Sunt primar PNL şi doresc să candidez pentru un nou mandat din partea PNL. Consider că nu sunt în nicio coliziune cu criteriile de integritate ale PNL, pentru că nimeni nu m-a acuzat pentru acte de corupţie, pentru acte imorale, avute în vedere de respectivele criterii. Sunt trimis în judecată cu încadrarea juridică de abuz în serviciu, dar nu cu acuză că aş fi beneficiat de vreun folos necuvenit eu sau vreun apropiat al meu, persoană fizică sau juridică. Dacă s-a comis în actul administrativ o greşeală, în niciun caz nu eu am dispus-o, nu eu am girat-o, iar articolul 240 din Codul Administrativ arată limpede cui aparţine răspunderea în astfel de cazuri”, a afirmat Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură pentru cel de-al treilea mandat, primarul a precizat că va decide „în funcţie de pulsul timişorenilor”.

„Da, doresc să candidez la un mandat, pentru că nu am făcut nimic ca să răspund cu nu. Dar, în orice condiţii, în 2020, ca şi în 2012 şi în 2016, decizia mea de a candida sau nu o voi lua în funcţie de ce voi simţi că vor timişorenii: dacă voi simţi aşa cum simt acum că timişorenii în majoritatea lor mă vor primar, atunci voi candida. Dacă voi simţi că timişorenii nu mă vor – deşi eu am fost dedicat lor şi oraşului trup şi suflet în aceşti ani, am muncit enorm, cinstit 100% şi am produs schimbări radicale în bine în oraş -, atunci nu voi mai candida. Nu m-am născut primar”, a adăugat liderul liberalilor timişeni.

Nicolae Robu a menţionat că niciunul dintre colegii săi de partid cărora nu li s-a permis să candideze în baza criteriilor de integritate nu a fost în situaţia sa, „pentru că toţi au fost acuzaţi de corupţie, de foloase necuvenite personale sau pentru apropiaţi”.

„Ştim că ei au fost în final declaraţi nevinovaţi, dar asta este altă discuţie”, a adăugat Robu.

Primarul Nicolae Robu a clarificat în acest fel afirmaţiile pe care le-a făcut recent, printr-o scrisoare adresată primarilor PNL din judeţ, referitor la o nouă candidatură la Primăria municipiului Timişoara. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.