Cercetarea “Timișoara: antreprenoriat social în perioada stării de urgență”

Social

Starea de urgență determinată de infecția cu Covid-19 a fost, simultan, un test de reziliență pentru organizațiile private din Timișoara dedicate comunității (ca, de altfel, pentru cea mai mare parte a instituțiilor publice și organizațiilor private!), dar și o oportunitate de manifestare pentru inițiative de antreprenoriat cu scop social (ca, de altfel, orice criză!). 

Raportul “Timișoara: antreprenoriat social în perioada stării de urgență” are drept scop prezentarea modului în care au reacționat la problemele locale organizațiile private dedicate comunității din Timișoara în perioada stării de urgență.

Raportul are următoarele obiective:

– determinarea rezilienței organizațiilor private dedicate comunității din Timișoara pe durata stării de urgență; 

– descrierea implicării organizațiilor private dedicate comunității în rezolvarea problemelor generate de criză la nivelul comunității locale; 

– poziționarea organizațiilor private dedicate comunității din Timișoara cu privire la demersuri viitoare vizând binele comunității locale ce pot fi realizate în comun. 

Raportul, o ințiativă a Platformei AntiCovidTM, va fi rezultatul unei cercetări pe bază de chestionar, disponibil online la https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdojt7uSChxZhLr1hPr1DKfrKTXuJQb9N9YpxMzTH73YHjmrw/viewform, având ca grup-țintă organizațiile private dedicate comunității din Timișoara.

Informațiile obținute din răspunsurile la chestionar vor constitui baza raportului public privind activitatea acestor organizații pe durata stării de urgență.

În același timp, o parte dintre informații vor fi utilizate pentru a identifica organizațiile și persoanele ale căror contribuții urmează să fie prezentate în cadrul unui eveniment festiv de recunoaștere publică a meritelor lor (gală).

Organizațiile cu cele mai interesante răspunsuri vor fi invitate la o dezbatere găzduită de TVR Timișoara.

Platforma AntiCovidTM este rezultatul inițiativei mai multor organizații neguvernamentale cu vocație civică de a crea un parteneriat dedicat susținerii eforturilor inițiativelor/campaniilor umanitare active în Timișoara”.

Scopul Platformei AntiCovidTM este realizarea unei perspective integrate privind inițiativele și campaniile umanitare derulate în Timișoara în contextul crizei generate de Covid19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.