Colaborarea UPT cu Universitatea din Minho se extinde

Divertisment Social

Aprecierea şi recunoaşterea internaţională a numeroase cadre didactice ale Universităţii Politehnica Timişoara au constituit întotdeauna un motiv de mândrie, pe de o parte, dar au condus şi la stabilirea unor relaţii de colaborare pe teme didactice şi de cercetare, pe de altă parte. Astfel de colaborări fructuoase au condus la încheierea unor parteneriate cu universităţi de prestigiu din întreaga lume.

Un astfel de parteneriat este cel stabilit între Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea din Minho, clasată între primele trei universităţi din Portugalia. Primele relaţii de colaborare între cadre didactice din cele două instituţii de învăţământ superior au fost stabilite cu mulţi ani în urmă, în special în domeniile Ingineriei mecanice, Construcţiilor civile şi Construcţiilor metalice. Colaborarea din ce în ce mai strânsă a dus la încheierea unui acord de parteneriat între cele două universităţi, în urma vizitei efectuate în Portugalia de o delegaţie a conducerii UPT, condusă de rectorul acesteia, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, în anul 2018. 

La mijlocul lunii iulie 2019, o delegaţie a Universităţii din Minho, compusă din rectorul acesteia, prof.univ.dr. Rui Vieira de Castro, şi decanul Facultăţii de Inginerie, prof.univ.dr.ing. Joao Luis Marques Pereira Monteiro, a vizitat Universitatea Politehnica Timişoara, în vederea extinderii colaborărilor dintre cele două universităţi. Cu această ocazie au fost stabilite posibilităţi punctuale de cooperare, cum ar fi: mobilităţi ale studenţilor şi cadrelor didactice în cadrul programelor de tip Erasmus, organizarea unor doctorate în cotutelă, stabilirea unor posibilităţi de colaborare la nivelul programelor de Master, precum şi identificarea unor teme de cercetare comune care să permită dezvoltarea unor granturi în parteneriat.

După primirea la Rectoratul UPT, vizita a continuat la facultăţile de Construcţii Civile, Ştiinţe ale Comunicării, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, Electrotehnică şi Electroenergetică, la Biblioteca şi Centrul de Conferinţe ale UPT, la Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER), precum şi la bazele sportive ale UPT.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.