Comunicat sedinta Comitetul Judetean

Social

Prefectul Liliana Oneț a condus, ieri, ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată în sistem videoconferință, în cadrul căruia a fost aprobat Planul integrat privind transportul persoanelor și autoturismelor care intră în țară la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Cenad și care tranzitează județul Timiș. Procedura are în vedere persoanele din alte județe care intră în țară și sunt escortate de la punctele de trecere a frontierei până la granițele județelor vecine.
La următorul punct de pe ordinea de zi a fost aprobată Procedura privind persoanele vulnerabile ai căror susținători au fost confirmați cu COVID-19 și internați. Este vorba de persoanele aflate în dificultate care erau în grija unei persoane confirmate cu COVID și care nemaiputându-se descurca singure au nevoie de sprijin instituționalizat, care va fi asigurat de mai multe instituții cu atribuții în domeniu, în funcție de caz, cum sunt Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Direcția de Sănătate Publica.

Totodată, a fost prezentat fluxul informațional privind persoanele aflate ân izolare/carantină instituționalizată și atribuțiile fiecărei instituții cu competențe în domeniu.
Tot în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Timiș a solicitat noii conduceri a Direcției de Sănătate Publică Timiș o informare privind situația de la Maternitatea Odobescu, care va fi prezentantă Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe, după încheierea verificărilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.