Comitet local pentru combaterea bolii

Social

În seara zilei de 3 martie au avut loc, la Instituția Prefectului, ședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Centrului Local pentru Combaterea Bolilor .
În cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor s-au pus în discuție primele măsuri care trebuie luate având în vedere supiciunile de pestă porcină africană, confirmate în această seara de laboratorul DSVSA Timiș, în două locații din județul Timiș.
Este vorba de Mănăstirea Șag și satul Cadar, aparținând comunei Tormac.
În cea de-a doua locației având în vedere că erau numai trei purcei, din care unul decedase, s-a luat decizia uciderii celorlați doi purcei.

La Mănăstirea Șag, unde sunt 11 porci, se așteaptă ca, în cursul zilei de astăzi, să ajungă un incinerator mobil, din județul Dolj, pentru uciderea celor porcilor existenți (11 porci).
Totodată, s-a decis supravegherea traficului în zonă pentru a nu putea fi duși porci din cele două zone și se trece la dezinfectarea acestora.
Pe de altă parte, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost prezentantă, de către Direcția de Sănătate Publică, o informarea privind infecțiile cu coronavirus din Timiș.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.