Spitalul Municipal Timişoara a achiziţionat un angiograf pentru cardiologie intervenţională, primul de acest fel din România

Social

Spitalul Municipal Timişoara a achiziţionat, din fonduri europene, un angiograf biplan pentru cardiologie intervenţională şi vasculară periferică, primul de acest fel din ţară, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Ungaria, cu o valoare de 900.000 de euro.

„Angiograful este un echipament de ultima generaţie, Philips Azurion 7 biplan, primul de acest tip în Romania, şi a costat 4.358.970 lei (898.756 euro). Prin dotarea Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara cu angiograful biplan pentru cardiologie intervenţională şi vasculară periferică se vor realiza procedee de cardiologie intervenţională şi vasculară periferică, procedee pentru patologie arterială (stenoze, ocluzii vasculare carotidiene, la nivelul membrelor sau splanhnice)”, a declarat, joi, managerul spitalului, dr. Olimpia Oprea.

De asemenea, angiograful este foarte util şi în procedee pentru patologie oncologică cu afectare vasculară, cum sunt procedee de chemoembolizare a diferitelor tumori şi metastaze, întrucât Spitalul Municipal are secţie de oncologie cu mulţi pacienţi care au nevoi diverse ce pot fi rezolvate prin tratament intervenţional, fără a mai necesita deplasarea în alte centre.

Totodată, angiograful îşi va găsi utilitate şi în procedee pentru patologie hemoragică (rupturi hepatice, splenice, hemoragii postoperatorii şi postpartum), având în vedere deservirea departamentului Unităţii de Primiri Urgenţe.

Aparatul a fost parte a proiectului „Cross-border cooperation in the prevention and complex treatment of cardiovascular and peripheral vascular diseases in Bekes-Timis counties – ROHU”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.