TELEDIABET, platforma online pentru consultaţii la distanţă destinată persoanelor cu diabet

Social

Centrul Judeţean de Diabet Timiş, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, lansează platforma TELEDIABET, care ajută persoanele cu diabet cu sfaturi medicale în această perioadă, în care deplasările trebuie evitate.

TELEDIABET oferă gratuit consultaţii de telemedicină prin: video-conferinţă privată, call-center sau corespondenţă prin e-mail tuturor persoanelor cu diabet din România. Astfel, pacienţii pot primi sfaturi de specialitate cu privire la diabet fără a fi necesară deplasarea la spital sau cabinet.

Persoanele cu diabet pot intra în contact cu voluntarii TELEDIABET prin telefon, Skype sau e-mail. Programul de funcţionare este luni până vineri, între orele 10,00 – 14,00: Call-center-ul TELEDIABET: disponibil la numărul de telefon 0763.558.117; Skype: ID-ul timisoara@telediabet.ro.

Totodată, persoanele cu diabet care au nevoie de asistenţă pot transmite oricând un e-mail pentru a discuta cu unul dintre medicii voluntari din proiect, la adresa timisoara@telediabet.ro.

“Telediabet.ro este platforma de telemedicină pe care am implementat-o cu ajutorul unui grup de colegi entuziaști de la Centrul de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” din Timișoara. Rolul platfomei de telemedicină este acela de a oferi un suport, atât de necesar zilele acestea, la distanță, oricărui pacient cu diabet zaharat din România. Ne este tuturor cunoscut că, din nefericire, diabetul zaharat se asociază cu riscul unui prognostic mai puțin bun al COVID-19, fapt ce face sa fie cu atât mai important pentru pacienții cu diabet să respecte îndemnul de distanțare socială respectiv de a sta acasă. Iar aici, inițiativa telediabet.ro vine cu partea sa de contribuție, oferind posibilitatea oricărui pacient să primească sfaturi de specialitate, de la specialiști recunoscuți în domeniu, din siguranța căminului lor. Suplimentar, pacienții Centrului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” pot primi inclusiv rețeta medicală gratuită prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță. Pacienții doritori, pot contacta specialiștii telediabet.ro de luni până vineri între orele 10 și 14 prin soluții de videoconferință privată și call-center; în paralel, specialiștii telediabet.ro pot fi contactați oricând prin email (timisoara@telediabet.ro) sau prin intermediul mesajelor transmise prin formularele speciale, implementate în website. Serviciile de telemedicină vor fi oferite pe întreaga perioadă a stării de urgență și pot fi accesate gratuit de către orice pacient cu diabet zaharat”, a subliniat conf. dr. Bogdan Timar, decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Victor Babeş’ din Timişoara şi iniţiator al proiectului.

Proiectul TELEDIABET este un pas extrem de important în gestionarea cât mai eficientă a problematicii persoanelor cu diabet din judeţul Timiş pe perioada pandemiei de COVID-19 şi a stării de urgenţă, a declarat managerul Spitalului ‘Pius Brînzeu’, Raul Pătraşcu.

Iniţiatorii fac un apel însă la potenţialii utilizatori ai TELEDIABET şi îi roagă să ţină cont de faptul că activitatea este una voluntară, resursele sunt limitate şi linia poate fi câteodată ocupată, dacă toţi specialiştii se află într-o altă interacţiune video sau convorbire telefonică.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.