Comunicat inundatii

Social

Inundațiile din luna iunie au produs pagube importante pe raza mai multor localități din județul Timiș.
Au fost afectate mai multe obiective aparținând domeniului public al UAT-urilor din județul Timiș.
Instituția Prefectului Județul Timiș a centralizat obiectivele avariate în urma inundațiilor din județul Timiș și a întocmit și transmis, în cel mai scurt timp, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, documentația în vederea emiterii hotărârii privind alocarea unei sume din fondul de intervenție bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru județul Timiș.

În scurt timp de la producerea inundațiilor a fost adoptată de către Guvernul României, “Hotărârea nr. 531 din 9 iulie 2020 privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale”, Hotărâre care a intrat în vigoare la data de 13 iulie 2020.
Potrivit Hotărârii mai sus menționată, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 se va acorda județului Timiș întreaga sumă solicitată pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale în cele șase localități afectate de inundații, respectiv suma de 1.894 mii lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.