Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ia în calcul redeschiderea zonei roşii, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Social

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat, duminică seara, că, pe fondul creşterii semnificative a numărului de noi îmbolnăviri cu COVID-19, se ia în calcul redeschiderea unei zone roşii în instituţie, cu o capacitate de 66 de paturi, dintre care şase de ATI.

“Am răspuns apelului colegilor noştri de la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ şi deja tratăm pacienţi cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectaţi cu COVID-19. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timişorenii şi timişenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea zonei roşii din cadrul unităţii, cu o capacitate de circa 66 de paturi, din care şase de ATI, mergând la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă, dacă situaţia o impune”, a afirmat Raul Pătraşcu, într-o postare pe Facebook.

Şeful Secţiei Infecţioase 2 a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a lansat, duminică, un nou apel la vigilenţă şi protejare împotriva virusului SARS-CoV-2, în condiţiile în care secţia ATI a unităţii este deja plină şi nu mai pot fi internaţi pacienţi care ar veni cu o formă gravă a bolii.

“Accentuez de fiecare dată că important este să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea ca peste o zi – două să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă şi se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratată. Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili”, a transmis Virgil Musta, pe pagina sa de Facebook.

În ultimele zile, în judeţ au fost raportate zilnic între 75 şi 99 de cazuri de noi contaminaţi cu SARS-CoV-2. Potrivit Prefecturii Timiş, sâmbătă fost confirmate cu COVID-19 un număr de 46 de persoane, 29 fiind numai în municipiul reşedinţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.