Continuăm, în prima săptămână de aprilie, difuzarea în premieră online a spectacolelor din repertoriul Teatrului Naţional din Timişoara

Divertisment

Astfel, se vor putea urmări, în acest week-end, începând cu ora 20,00, pe canalul YouTube, spectacolele SCENE DINTR-O CĂSNICIE (vineri) şi PROMETEU ÎNLĂNŢUIT (duminică).

Vineri, 3 aprilie, de la ora 20,00, lansăm iubitorilor de teatru o nouă provocare în cadrul „Întâlnirilor la voi acasă”, pe canalul YouTube al Teatrului Naţional din Timişoara. SCENE DINTR-O CĂSNICIE: un cineast suedez celebru în rol de dramaturg – Ingmar Bergman, şi un excepţional regizor de film român în ipostaza de regizor de teatru – Radu Jude. Scene dintr-o căsnicie este o radiografie pe cât de lucidă, pe atât de emoţionantă a mecanismelor vieţii de cuplu şi, în egală măsură,o cronică a încăpăţânării de spera. Cu Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Alina Ilea.

Spectacol recomandat peste 16 ani.

Johan şi Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriţi de zece ani, au doi copii reuşiţi, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanţi, spirituali şi de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranţă, neînţelegere şi confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în SCENE DINTR-O CĂSNICIE mecanismele vieţii de cuplu, suprapunerile şi idiosincraziile create de „familie” şi „iubire” – aceşti doi termeni cărora societatea se încăpăţânează să le impună sinonimia. SCENE DINTR-O CĂSNICIE este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuşi agonizantul cuplu. Şi ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

Duminică, 5 aprilie, de la aceeaşi oră, 20,00, în acelaşi loc, canalul YouTube al Teatrului naţional Timişoara, vă invităm să vă amintiţi ce scria George Orwell: „În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluţionar”.

Astfel, un nou episod al „Întâlnirilor la voi acasă” propune un spectacol care defineşte teatrul ca loc al adevărului, ca loc al regăsirii şi al evoluţiei. Pornind de la celebra piesă a lui Eschil, PROMETEU ÎNLĂNŢUIT, celebrul regizor Kokan Mladenovic‡ construieşte un spectacol puternic, intens, un spectacol al zilei de azi, pentru omul de azi. Un rol de forţă pentru actorul Ion Rizea, în rolul titular. Lui i se alătură actorii Victor Manovici, Cătălin Ursu, Claudia Ieremia, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Luminiţa Tulgara, Iuliana Crăescu, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru şi Laurenţiu Pleşa.

Racordând formulele teatrului antic la istoria prezentului, Prometeu înlănţuit construieşte un arc peste timp, evocându-i pe toţi acei oameni în trup, dar titani în spirit care, în numele adevărului şi al libertăţii, au înfruntat, înfruntă şi vor înfrunta zeii istoriei trecute, prezente şi viitoare – orice nume ar purta aceştia.

Amintim că înregistrările spectacolelor difuzate vor rămâne active pe canalul YouTube al Teatrului Naţional din Timişoara până pe 1 mai 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.