Festival de scurt-metraje portugheze

Divertisment

Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara va găzdui, în zilele de 4 – 5 decembrie 2019, un festival inedit.

NYPSFF (New York Portuguese Short Film Festival) este un festival itinerant, care promovează noile tendinţe în cinematografia portugheză şi tinerii regizori portughezi. De-a lungul celor nouă ediţii ale sale, festivalul a călătorit în Statele Unite, Portugalia, Brazilia, Africa de Sud, Angola, Australia, Polonia, Canada, Germania, China, Mozambic, Marea Britanie, Thailanda, Franţa, Kenya, India, Ungaria, Senegal, Republica Cehă şi România.

Alese de patru juraţi desemnaţi de Arte Institute din New York, cele 15 scurt-metraje care întregesc ediţia de anul acesta vor mulţumi iubitorii de animaţie, de ficţiune şi de film documentar. Prin varietatea temelor, proiecţia încurajează, la fel ca la ediţiile precedente, dialogul intercultural.

Festivalul scurt-metrajelor în portugheză – FCCPLP, aduce în atenţia publicului scurt-metraje din ţările în care limba portugheză este limbă oficială şi promovează tinerii cineaşti din spaţiul lusofon.

Ediţia de anul acesta a festivalului reuneşte 5 producţii din Sao Tome şi Principe, Angola, Capul Verde, Portugalia şi Brazilia.

Temele care definesc ediţia 2019 vizează statutul femeii, emigrarea, tradiţiile, obiceiurile şi credinţele.

Proiecţiile scurt-metrajelor vor avea loc în zilele de 4 – 5 decembrie 2019, de la 18:30, în sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a UPT. Proiecţiile vor fi subtitrate în limba română şi în limba engleză.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile

Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine
Email: lucian.ronkov@upt.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.