Imagine Timişoara Festival

Divertisment

Primul eveniment de talie europeană dedicat fotografiei

Prima ediţie Imagine Timişoara Festival are loc în 18-22 Noiembrie şi aduce la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion. ITF doreşte să promoveze fotografia sub toate formele sale şi să crească interesul publicului larg legat de acest domeniul cu ajutorul profesioniştilor din acest sector. Participanţii au acces până în 18 noiembrie la preţuri promoţionale atât pentru seria de conferinţe, cât şi pentru workshop-urile tematice, iar publicul este încurajat să participe la cele trei concursuri de fotografie: portret, de stradă şi de eveniment urmate de trei expoziţii distincte.

Agenda ediţiei 2019 cuprinde o conferinţă de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanţi, urmată de 7 workshopuri pe teme dedicate celor pasionaţi de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival cuprinde şi 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă şi de eveniment), 3 expoziţii foto în locuri inedite din Timişoara (fotografie portret, de stradă şi presă, de eveniment), un târg de echipamente foto-video şi premiera unui film documentar despre fotografie (WedTrotter).

Conferinţa Imagine Timişoara Festival se va desfăşura în 19-20 noiembrie 2019, iar biletele Early Bird sunt disponibile până în data de 1 August. Studenţii la Arte, specializări conexe fotografiei, beneficiază de locuri gratuite. Speakerii ediţiei 2019 a conferinţei Imagine Timişoara Festival sunt: , Hajdu Tamas, Alexandru Hreniuc, Alexandru Mateiu, Andra şi Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Daniel Ilinca, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin şi Ştefan Mirea, alături de fotograful olandez: Damon Pijlman.

Workshopurile (18-22 Noiembrie) desfăşurate de ITF urmăresc o abordare practică alături de specialişti din domeniu, participanţii au ocazia să meargă la „o tură foto” alături de Hajdu Tamas pentru a surprinde momentele urbanului cu ajutorului fotografiei de stradă. Să înţeleagă de ce fotografia poate fi un business şi care sunt paşii care trebuie parcurşi de la prima întâlnire cu potenţialii clienţii şi până la livrarea materialelor post-eveniment, cu ajutorul Andrei şi Marius Drăgan. Pentru cei avansaţi în acest domeniu, workshopul susţinut de către Daniel Ilinca, unde se vor pune în practică noţiuni de postprocesare, cât şi ce înseamnă un shooting de fashion/beauty. Editarea fotografiei de nuntă este un alt workshop potrivit atât pentru fotografii aflaţi la început de drum, cât şi pentru cei experimentaţi care doresc să îşi îmbogăţească conştiinţele, acesta va fi susţinut de Cătălin Anghel.

Expoziţiile Imagine Timişoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toţi cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Cei 20 de câştigătorii din cadrul concursului de fotografie portret au fotografiile expuse în cadrul Galeriei Primăriei Municpiului (Piaţa Victorie, nr. 5) care se desfăşoară între 1-22 Noiembrie. În aceaşi perioadă la Shopping City Mall, cele mai bune cadre ale concursului de fotografie de stradă sunt prezentate publicului alături de momentele surprinse de Virgil Simonescu – fotograf de presă timişorean cu o experienţă de peste 10 ani. Cea de-a treia expoziţie care are loc într-o locaţie neconvenţională – Incuboxx (Circumvalaţiunii, nr. 2-4) şi se concentrează asupra evenimentelor care se transformă în cele mai plăcute amintiri – expoziţia de fotografie de eveniment şi nuntă are loc între 2-24 noiembrie.

Imagine Timişoara Festival este un proiect al Asociaţiei Imagine Timişoara, alături de prieteni şi voluntari dornici să pună Timişoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei şi să aducă arta mai aproape de public. Împreună, ne-am propus să aducem faţă în faţă artiştii în formare cu mentorii lor şi cu publicul larg, să creăm expoziţii vii în spaţii neaşteptate, să deschidem un mediu proaspăt de expresie pentru artişti şi să explorăm căile prin care industria fotografică poate câştiga plusvaloare – totul, pus la intersecţia dintre creativitate şi bune practici.

Evenimentul este posibil datorită partenerilor şi sponsorilor ITF:

Incuboxx (partener logistic principal), Timisoara Shopping City, Anghel Brothers Studio, Cewe, Photo Romania Festival, Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, RATT, Xdream Media

Parteneri Media:

TVR Timişoara (partener media principal), Fotografi-Cameramani.ro, Inquam Photo Agency, Radio Pătrăţele, Radio România Timişoara, TION, Alex Cover, Anghel Brothers Events, Camera Bits, Genuine Strap Luxury Leather Artisan, JPEGmini, Totally Rad.

Despre: Imagine Timişoara este o asociaţie înfiinţată în 2019 de către un grup de profesionişti în domeniul fotografiei, care colaborează constant alături de voluntari, pentru promovarea şi susţinerea evenimentelor, având ca focus educarea şi creşterea interesului pentru acest sector artistic: fotografia sub toate formele sale. Imagine Timişoara susţine şi promovează arta fotografică şi artiştii aflaţi la început de drum. Dorim să dezvoltăm programe educaţionale în domeniul fotografiei care se adresează fotografiilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg interesat de acest subiect. Vrem să creştem mobilitatea artiştilor şi a operelor fotografice prin organizarea unui eveniment care să cuprindă o serie de conferinţe şi workshopuri tematice, dedicate fiecărui tip de fotografie în parte (artistică/fine art, fotografie de stradă, fotografie de eveniment, fotografie de peisaj, fotografie fashion/beauty, fotografie comercială etc.), cât şi ture foto sau ateliere practice.

În cadrul proiectului sunt incluse concursuri şi expoziţii menite să crească interesul publicului larg şi să îmbunătăţească educaţia în acest domeniu.

Contact: Cătălin Anghel – Organizator ITF, Preşedinte al Asociaţiei Imagine Timişoara

office@imaginetimisoara.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.