JazzTM prezintă Strada Fără Nume

Divertisment

În 2018, în cadrul JazzTM, ne-am îndrăgostit iremediabil de diminețile pline de poezie acompaniată de muzică jazz. Scopul a fost, încă de atunci, să aducem în Timișoara, talente proaspăt descoperite de pe scena londoneză și să dezvoltăm scena locală.

Spoken word este o artă performativă bazată pe cuvinte, o artă orală care se concentrează asupra esteticii, a intonării şi a inflexiunii vocii. Aceasta include orice fel de poezie recitată cu voce tare, inclusiv hip-hop, poezie de jazz, slam, recitări poetice tradiţionale, comedie şi monologuri.

Anul acesta, având în vedere situația actuală, cu cea de-a opta ediție JazzTM amânată pentru 2-4 Iulie 2021, ne-am dorit totuși să aducem un strop de energie la Timișoara, așa s-a născut proiectul JazzTM prezintă Strada Fără Nume, 2 zile menite să împletească spoken word și poezia cu jazz.

Program JazzTM prezintă Strada Fără Nume:

10.10.2020 | Malaika Kegode, Toby Thompson, Soweto Kinch, Joe Armon-Jones și Tavi Scurtu
11.10.2020 | Repeat Beat Poet, Chris Redmond, Teodor Pop, Ovidiu Zimcea și Szabo Csongor-Zsolt

Malaika Kegode
Este poetă și interpretă din Bristol, prezentă în jurul Marii Britanii la o serie de festivaluri celebre și evenimente de poezie. În lucrările ei vorbește despre cum putem găsi frumusețe și speranță prin întuneric. Temele ei generale despre familie, sănătate mentală, dependență și dragoste sunt mereu pline de optimism și putere.

Toby Thompson
Cariera lui Toby a început la doar 16 ani, când a fost rugat de către The Royal Shakespeare Company să interpreteze una dintre primele sale poezii în fața unui public select, incluzându-i pe Kate Tempest și Cicely Berry, iar mai târziu la Roundhouse și House of Lords. De atunci a apărut la majoritatea festivalurilor importante din Marea Britanie și în mod regulat în circuitul de spoken word.

“Captivant – cuvintele ies din el ca dintr-un solo de jazz extins” – The Guardian

Soweto Kinch
Saxofonistul explorează granița dintre jazz și hip-hop, cu un schimb fluent între stiluri. Unul dintre cei mai interesanți și versatili tineri muzicieni, atât pe scena britanică de jazz, cât și pe cea hip hop.
După două premii MOBO pentru Best Jazz Act, Urban Music Award, BBC Rising Star Award, Montreux Jazz Festival Award, dar și o nominalizare la Mercury Music Prize, Soweto Kinch a demonstrat că are destul curaj și creativitate încât să se facă remarcat și în muzica hip-hop.

“Soweto Kinch combină spoken word, rap, muzică electronică și jazz energetic’’ – All About Jazz

Joe Armon-Jones
Membrul fondator al grupului Ezra Collective, Joe Armon-Jones este clăpar, compozitor și producător. El reușește să împingă limitele sunetului său, estompând liniile dintre jazz, dub, hip-hop, funk și soul.

Tavi Scurtu
Cu o carieră de peste 22 de ani ca toboșar și producător, Tavi Scurtu a fost implicat în nenumărate proiecte muzicale, ceea ce l-a adus atât pe scene de club, cât și pe cele ale numeroase ediții de festivaluri de jazz, rock, hip hop și muzică electronică din țară.

The Repeat Beat Poet
Peter deGraft-Johnson este un scriitor și artist cunoscut sub numele de The Repeat Beat Poet. El combină poetica tradițională și cultura hip-hop pentru a surprinde și extinde momentele de timp, gândire și sentimente.

Peter produce și găzduiește evenimentul Hip-Hop Spoken Word Pen-Ting.  A avut turnee în Marea Britanie și pe plan internațional, în spectacole muzicale, teatrale și poetice la locații precum The Royal Albert Hall, Southbank Center, Clubul de Jazz al lui Ronnie Scott, și a facilitat ateliere de poezie în sectoare medicale și educaționale.

Chris Redmond
Pentru prima dată în România pe scena Spoken Word în cadrul JazzTM 2018, Chris a îndrăgit instant publicul din oraș. Chris Redmond este poet, muzician, producător și fondatorul Tongue Fu, un experiment zgomotos în literatură vie, muzică și improvizație – unul din principalele spectacole de spoken word din Marea Britanie.

Teodor Pop
Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. Este membru al formației JazzyBIT din 2011 , împreună cu care a înregistrat 2 albume și a sustinut numeroase concerte în cluburi sau festivaluri de renume din SUA, Franța, Olanda, Austria, Marea Britanie, Italia, Coreea de Sud sau Qatar.

Ovidiu Zimcea
Pasionat de sunet și proiecții vizuale, primul său single a fost lansat ca un videoclip muzical în 2014, intitulat “Mapped”, iar în 2016 două EP-uri cu titlul “Infographics” și “The Thought That Counts” au fost lansate pe Bandcamp și Soundcloud. Un LP de debut este în prezent în lucru.
Ovidiu Zimcea este fost membru Paperjam și Exit Oz, cu care a și înregistrat EP-ul de debut și respectiv LP-ul. În 2016 și 2017 a făcut parte din trupa live a Alexandrinei iar în prezent este membru în Murnau.

Szabo Csongor-Zsolt
Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca și secția de Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Este profesor de tobe încă de la vârsta de 16 ani și are la activ peste 680 de concerte. Din 2012 este toboșarul formației JazzyBIT, cu care a susținut peste 250 de concerte, iar în 2017 a primit premiul pentru ”Toboșarul anului” în cadrul Banat Jazz Awards.

Accesul la JazzTM prezintă Strada Fără Nume va fi gratuit, în limita locurilor disponibile pentru fiecare concert cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare.

JazzTM prezintă Strada Fără Nume este o co-producție a Primăriei Municipiului Timișoara x PLAI.

Mai multe detalii despre eveniment pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial | www.instagram.com/JazzTM_official  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.