Nicolae Robu – Punem la dispoziţia cazurilor COVID şi Clinica Universitară de Dermatologie a Spitalului Municipal

Social

Spitalul Municipal Timişoara va pune la dispoziţie, dacă va fi nevoie, pentru cazurile COVID sau suspecţi de coronavirus, şi Clinica Universitară de Boli Dermato-Venerice, amenajată de primărie în urmă cu aproximativ patru ani, a anunţat, luni, edilul Nicolae Robu.

„Dacă va fi nevoie, Spitalul Municipal pune la dispoziţie sediul Clinicii de dermatologie, amenajat la cote foarte înalte, venind astfel în sprijinul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’, dacă va fi cazul. (…). Prin tot ceea ce am făcut pentru readaptarea clădirii pentru destinaţia spitalicească acum este la dispoziţia tratării cazurilor COVID. Eu pun la dispoziţie toată logistica şi banii necesari în această pandemie, dar deciziile privind actul medical le iau doar medicii”, a afirmat Nicolae Robu.

În Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal sunt saloane de câte două paturi şi cu baie proprie, care se pot preta pentru internări COVID, la nevoie. De asemenea, la intrarea în respectiva unitate va fi montat şi un tunel de decontaminare.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat, luni, că în prezent, capacitatea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara pentru cazurile COVID nu este depăşită.

De asemenea, Nicolae Robu a anunţat că au fost montate, zilele trecute, tuneluri de decontaminare COVID pentru populaţie la intrările în marile pieţe agroalimentare din municipiu, iar pentru Societatea de Transport Public Timişoara, primăria a cumpărat roboţi de dezinfecţie cu lumină ultravioletă pe care îi va folosi la dezinfectarea permanentă a mijloacelor de transport în comun.

După terminarea pandemiei şi reluarea cursurilor, aceşti roboţi vor fi folosiţi şi pentru dezinfectarea permanentă a grădiniţelor şi a şcolilor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.