Poveștile cartierului Martirilor – Revoluție și civism contemporan (ediție online)

Social

Joi, 16 iulie, de la ora 19.00, va avea loc evenimentul Poveștile cartierului Martirilor – Revoluție și civism contemporan, ediție online difuzată LIVE de la Centrul de Tineret Calea Martirilor. Evenimentul face parte din programul festivalului CiviCultura 2020, find una dintre activitățile care promovează și încurajează implicarea civică a cetățenilor Timișoarei. Evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook CiviCultura.

Poveștile cartierului Martirilor va fi un dialog deschis între publicul online și cei 3 invitați ai evenimentului: Brîndușa Armanca – jurnalist și profesor universitar, Alexandru Drăgan – specialist geografie socială și Olimpiu Porumb – membru fondator Alergotura si Timotion.

Tema evenimentului, Revoluție și civism contemporan, va pune în lumină rolul pe care l-au avut locuitorii din zona Martirilor în revoluția de la 1989, inițiativele civice de-a lungul timpului, care au modelat viața orașului și au contribuit la dezvoltarea urbană, și acțiunile cetățenești de astăzi, care continuă să încurajeze spiritul civic și implicarea cetățenilor în bunul mers al comunității.

Ediția din 2020 a festivalului CiviCultura are loc atât online cât și offline, respectând distanțarea și conduita socială impusă la nivel național. CiviCultura este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, care constă în acțiuni culturale ce promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei. CiviCultura 2020 a debutat cu recrutarea a 45 de adolescenți cu vârste între 15-19 ani din 3 cartiere din Timișoara, Aradului, Martirilor și Șagului, alături de care se vor construi ateliere de teatru pe teme civice în luna august. Înscrierea adolescenților are loc până în 20 iulie și se poate face pe www.civicultura.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.