Universitatea Politehnica Timisoara

Social

Avalanşă de înscrieri la UPT, încă din prima zi

Absolvenţii de liceu au venit în număr mare încă de dimineaţă, în 15 iulie 2019, pentru a se înscrie din prima zi la facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara. Potrivit calendarului admiterii, înscrierile se fac până în 19 iulie la facultăţile la care admiterea se fac prin concurs cu probe de verificare a cunoştinţelor şi până în 22 iulie la facultăţile unde admiterea se face prin concurs de dosare.

Concursul de admitere, fie că este de dosare sau cu probe de verificare a cunoştinţelor, va avea loc în 22 iulie, rezultatele urmând să fie afişate în 23 iulie, la ora 10:00. După mai multe runde de confirmări succesive, rezultatele finale vor fi afişate în 26 iulie, ora 20:00.

Pentru admiterea din acest an au fost stabilite următoarele centre de înscriere:

* Facultatea de Arhitectură şi Urbanism – Timişoara, Str. Traian Lalescu nr. 2/A, et. 4, Sala C402;

* Facultatea de Automatică şi Calculatoare – Timişoara, Bd. Vasile Pârvan nr.2, Sala de Consiliu;

* Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului – Timişoara, Bd. Vasile Pârvan nr.6, et. 2, sala B18;

* Facultatea de Construcţii – Timişoara, Str. Traian Lalescu nr. 2, parter, Amfiteatrul Victor Vlad;

* Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale – Timişoara, Bd. Vasile Pârvan nr.2, Sala de Consiliu;

* Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică – Timişoara, Bd. Vasile Pârvan nr.2, Holul Facultăţi Electro;

* Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Hunedoara – Hunedoara, Str. Revoluţiei nr. 5, Sala C1-3;

* Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi – Timişoara, Str. Remus nr.14;

* Facultatea de Mecanică – Timişoara, Bd. Mihai Viteazu nr.1, Holul Facultăţii;

* Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării – Timişoara, Str. Traian Lalescu nr. 2/A, et. 3, Sala C302.

O noutate în acest an este centrul de înscriere deschis la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, cladirea ciclului primar (Bd. Al.I. Cuza, Nr.7), unde se pot înscrie candidaţii la toate facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara.

Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat şi aleg una dintre facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara vor avea, ca studenţi, o serie de beneficii:

* Cele mai mari burse din ţară (de la MEN şi din venituri proprii, care se pot cumula);

* Cazare pentru toţi solicitanţii în cămine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie şi spălătorie pe fiecare etaj);

* Masa la restaurantele studenţeşti ale UPT, la preţuri subvenţionate (masa de prânz – 8 lei);

* Cea mai modernă bibliotecă din ţară;

* Acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studenţească din ţară (terenuri de fotbal sintetice şi cu iarbă, baschet, 4 terenuri de tenis, sală de sport, bazine de înot interior şi exterior, pistă de atletism);

* Pregătire specială la matematică şi fizică;

* Acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ şi prin acorduri bilaterale (Germania, Franţa, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);

* Transport local şi CFR gratuit.

Facilităţi suplimentare sunt acordate elevilor olimpici, absolvenţilor proveniţi de la licee din mediul rural (100 de locuri), absolvenţilor de etnie romă, copiilor angajaţilor sau pensionarilor din învăţământ şi românilor de pretutindeni.

Mai multe detalii despre admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timişoara sunt disponibile pe site-ul upt.ro, în secţiunea dedicată admiterii.