Spitalul Municipal Timişoara montează filtre-tunel de decontaminare, în clădirea principală, inclusiv pentru tărgi şi izolete

Social

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Municipal Timişoara are de vineri un filtru-tunel de decontaminare COVID, amplasat în faţa UPU, prin care trec toţi pacienţii, eliminând astfel riscul de contaminare de la pacienţi care nu au simptome de coronavirus, dar sunt purtători ai acestuia.

Asistentul-şef al UPU Municipal, Florin Vlădulescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că clădirea UPU a fost împărţită în două circuite total separate, pentru cazuri COVID şi non-COVID, iar pentru sectorul COVID sunt două intrări separate, pentru pacienţi şi cadre medicale.

“Când pacientul intră în curtea spitalului, este triat în cortul de triaj (temperatură, discuţie cu el dacă a fost în anumite zone cu coronavirus, dacă a ajuns în contact cu anumite persoane bolnave) şi dacă se consideră că este suspect, intră în zona de COVID, într-o sală de aşteptare, unde i se recoltează probele şi aşteaptă câteva ore până vine rezultatul. Dacă rezultatul confirmă 100% prezenta COVID, atunci merge direct în circuitul COVID, un salon separat unde rămâne izolat până este preluat de Spitalul ‘Victor Babeş’. Până soseşte rezultatul, personalul care a fost în contact cu un astfel de pacient trece prin cealaltă parte, unde este montat tunelul de decontaminare prevăzut cu senzori, unde este pulverizat cu soluţii de dezinfectare, inclusiv echipamentul purtat de ei”, a detaliat asistent-şef Florin Vlădulescu.

El a adăugat că astăzi se vor mai primi şi două tunele-filtru speciale pentru tărgi şi izolete, unde sunt pulverizaţi şi pacienţii de pe targă, indiferent dacă sunt sau nu sunt bolnavi COVID, inclusiv personalul de pe ambulanţă.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Olimpia Oprea, a menţionat pentru AGERPRES că astăzi vor mai sosi astfel de filtre de decontaminare care vor fi montate la clinica COVID a spitalului şi la toate clinicile din subordine dedicate bolnavilor oncologici, întrucât “sunt cei mai fragili şi vrem să ne asigurăm că ne luăm toate măsurile pentru a preveni această infecţie”.

Ea a mai precizat că un club auto din Timişoara a pus la dispoziţia spitalului o maşină electrică ce va deservi secţia de boli infecţioase în care se vor interna cazuri suspecte de infecţie COVID. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.