Spitalul Judeţean Timişoara va primi o unitate mobilă ATI din cauza creşterii alarmante a cazurilor COVID-19

Social

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat că instituţia va primi o unitate mobilă ATI cu 12 paturi, de la Galaţi, care va fi amplasată în incinta campusului medical, “din cauza creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19”, şi unde vor putea fi internaţi pacienţi cu forme uşoare şi moderate ale bolii.

“Spitalul Judeţean Timişoara a solicitat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, o unitate ATI mobilă pentru a veni în sprijinul colegilor noştri din judeţ, având în vedere creşterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 şi epuizarea capacităţii de tratare a spitalelor suport din judeţ, la fel cum am făcut în primul val al pandemiei, atunci când am reuşit să organizăm cea mai mare unitate roşie din ţară, cu 115 paturi şi 16 paturi ATI într-un timp record de trei zile”, a afirmat Raul Pătraşcu.

Solicitarea a fost aprobată şi, odată sosită la Timişoara, unitatea ATI mobilă va fi pusă în funcţiune în cel mai scurt timp.

“Consultându-ne cu colegii ATI-şti din spital, cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi cu cei de la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ Timişoara, ne gândim şi la posibilitatea redeschiderii acestei zone roşii fie în cadrul clădirii de Ortopedie, fie în cadrul clădirii Casa Austria (Clinica marilor arşi – n.r.), pentru a-i putea ajuta pe colegii noştri care se luptă cu acest coronavirus şi a nu trata, cum facem până acum, doar cazurile cele mai dificile şi care au nevoie de intervenţie chirurgicală, ci pentru a-i ajuta şi pentru cazurile moderate şi chiar uşoare”, a explicat Raul Pătraşcu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.