Unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi – amplasată în curtea Spitalului “Victor Babeş”

Social

O unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi va fi amplasată, vineri, în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş”, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

“Având în vedere solicitarea primită din partea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ din Timişoara şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus amplasarea unităţii de terapie intensivă mobilă în curtea spitalului, începând de astăzi, 17.07.2020. Autospeciala de terapie intensivă va fi amplasată la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ din Timişoara, urmând ca în cursul serii să înceapă activitatea de operaţionalizare a acesteia”, a precizat ISU Timiş.

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, amplasarea unităţii de terapie intensivă a fost necesară din cauza gradului maxim de ocupare a paturilor din Compartimentul ATI-COVID a Spitalului “Victor Babeş”.

“În contextul epidemiologic actual marcat de creşterea numărului de cazuri pozitive în ultima perioadă de timp şi ţinând cont de solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara referitoare la suplimentarea numărului de paturi ATI, din cauza gradului maxim de ocupare a paturilor din Compartimentul ATI-COVID, s-a venit în întâmpinarea nevoilor unităţii medicale, prin punerea la dispoziţie a unităţii de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi, aflată în dotarea ISU Timiş”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Timişul a ajuns, vineri, la 693 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 20 de cazuri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.