Vecinul meu, eroul meu: o campanie despre micile gesturi de solidaritate care au făcut diferenţa în pandemie

Social

Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii lansează o campanie inedită, prin care îi invită pe timişoreni şi nu doar pe ei să le mulţumească vecinilor-eroi care au dovedit solidaritate şi empatie în contextul izolării la domiciliu determinate de starea de urgenţă instituită de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus. În felul acesta, Timişoara 2021 continuă seria evenimentelor legate de sloganul asociaţiei Luminează oraşul prin tine! prin evidenţierea oamenilor obişnuiţi care, în contexte diferite, devin eroi ai micro-comunităţilor lor, ai străzii pe care locuiesc sau ai scării de bloc.

Vecinul meu, eroul meu
 este un proiect online prin care oamenii sunt încurajaţi să trimită scurte filmuleţe în care să le mulţumească vecinilor care s-au implicat în comunitate în aceste ultime luni de izolare socială. Fie că vorbim despre cei care şi-au ajutat vecinii cumpărându-le alimente sau medicamente, fie că vorbim despre cei care s¬au asigurat că scara de bloc este igienizată, sau cei care au oferit asistenţă medicală la domiciliu, toţi sunt eroii necunoscuţi ai acestor zile.
Prin această campanie, vor fi evidenţiate micile gesturi care ne unesc şi ne fac mai puternici împreună, acţiunile individuale care denotă spirit de iniţiativă, empatie şi solidaritate.

“Este un proiect prin care ne dorim să continuăm metafora luminii, aşa cum este definită şi prin sloganul asociaţiei «Luminează oraşul prin tine>>. Astfel, dacă în luna aprilie, Asociaţia Timişoara 2021 i-a îndemnat pe locuitorii oraşului să iasă cu lumini la ferestrele sau balcoanele caselor lor, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu virusul COVID-19, precum şi ca un mesaj de încredere şi curaj pentru românii care stau acasă, prin proiectul Vecinul meu, eroul meu ne dorim să evidenţiem lumina interioară a fiecăruia dintre noi, a oamenilor care au făcut fapte bune fără să le-o ceară cineva sau să aştepte vreo răsplată. Vrem să le oferim şansa de a primi mulţumirile întregii comunităţi, pentru că şi ei sunt eroii zilelor noastre”, afirmă Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021.

Campania se va desfăşura în perioada 12 – 29 mai 2020. Timişorenii pot trimite filmuleţele de mulţumire pentru vecinii lor până în data de 26 mai 2020, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Timişoara 2021 sau pe adresa contact@timisoara2021.ro. La finalul campaniei, va fi realizat un colaj din clipurile video primite, material ce va fi publicat pe pagina de Facebook a Asociaţiei pe data de 29 mai, de Ziua Europeană a Vecinilor.

Asociaţia Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii Europeană
contact@timisoara2021.ro • www.timisoara2021.ro 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.