Apel de proiecte

Social

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Simultan lansează apelul de proiecte și intervenții site-specific Progres. Schimbări de paradigmă în cadrul programului cultural “Lumini captivante”. Apelul este adresat artiștilor și/sau colectivelor interdisciplinare și va avea o fază de selecție, în perioada 23 octombrie -10 noiembrie 2020 (ora 23:59), și una de implementare a lucrărilor câștigătoare. Prezentarea publică a proiectelor câștigătoare va avea loc în perioada 10 -13 decembrie 2020.
Lucrările vor fi prezentate în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, care vor găzdui viitorul Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, din Bulevardul Take Ionescu nr. 56-58.

Proiectul Progres. Schimbări de paradigmă își propune o reflecție artistică asupra istoriei și patrimoniului industrial din Timișoara, a modului în care memoria unor locuri și comunități s-a transformat sau chiar a dispărut. Frânturi de istorie colectivă și personală, narațiuni care chestionează acest proces de transformare vor fi remodelate dintr-o perspectivă socio-politică și tehnologică.

Plecând de la premiza dată de natura dinamică și progresista a științei, că noua paradigmă este întotdeauna mai bună, nu doar diferită, noile realități și nevoi atrag după sine abandonul unor sisteme și situații care păreau odinioară stabile și elaborate. Schimbarea de paradigmă este o transformare în concepte și practici sau a modului în care funcționează un sistem și apare adesea atunci când este introdusă o nouă tehnologie care modifică radical procesul de producție a unui bun sau serviciu. Aceste schimbări sunt factori-cheie în multe dintre procesele pe care le suferă o societate care generează probleme, dar propune și soluții model pentru comunități, așa cum concluzionează fizicianul și filosoful Thomas Kuhn.

Bugetul disponibil pentru acest apel este de 60.000 lei,  vor fi acordate 4 premii a câte 15.000 lei fiecare.

Concursul este deschis tuturor celor interesați, fără restricții legate de cetățenie, domiciliu, pregătire / experiență artistică, gen, vârstă.

Pentru detalii și înscrieri puteți accesa acest link : https://timisoara2021.ro/ro/apeluri/apel-deschis-lumini-captivante/

Finanțator: Primăria Municipiului Timișoara

Partener media principal: TVR

Parteneri: Enel, Automobile Bavaria

Suntem online:

WWW: www.simultan.org//www.timisoara2021.ro

FB:https://www.facebook.com/simultan.org // https://www.facebook.com/timisoara2021eu

Insta:https://www.instagram.com/timisoara2021

Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti Dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câștigarea titlului, Asociația își continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi implementării acestuia. Ulterior anului celebrării Capitalei Culturale, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii

Asociația Simultan – este o organizaţie nonguvernamentală (nonprofit) înfiinţată de un grup de artişti din Timişoara în anul 2005, cu scopul de a crea o platformă pentru dezvoltarea de programe în domeniul artei şi culturii contemporane.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.