Aproape 200 de cazuri de boală diareică acută, cu zeci de internări, în ultima săptămână la Timișoara

Social

Aproape 200 de cazuri de boală diareică acută (BDA) au fost raportate în judeţul Timiş în ultima săptămână, 48 dintre acestea necesitând internarea.
“În cadrul sistemului de supraveghere a bolii diareice acute (BDA), pentru săptămâna 15-21 iulie, la nivelul judeţului Timiş au fost diagnosticate 179 de cazuri, din care 131 de cazuri de către medicii de familie şi 48 de cazuri au fost internate. Din cazurile internate, 18 au etiologia precizată şi 30 neprecizată, iar 21 de cazuri au fost infirmate ca BDA”, a anunţat miercuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

De la începutul lunii, aproape 600 de timişeni s-au aflat în această situaţie, cele mai multe cazuri fiind datorate Rotavirusului. În altă ordine de idei, DSP Timiş a efectuat în ultima săptămână 71 de controale şi a aplicat şase amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 de lei. În cele 21 de unităţi medicale verificate (două unităţi de transplant, 16 farmacii, o unitate de primiri urgenţe, un serviciu de ambulanţă şi un spital) nu au fost semnalate neconformităţi.

În 29 de unităţi alimentare verificate s-au prelevat trei probe alimentare şi s-au constatat mai multe probleme, precum lipsa unui curs de igienă, etichetări incomplete, depozitare incorectă a deşeurilor, pentru care s-au aplicat cinci amenzi contravenţionale în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, inspectorii DSP Timiş au controlat 18 saloane de înfrumuseţare, spaţii de cazare, biocide şi ştranduri, s-au recoltat trei probe de ape şi s-a constatat că biocidele sunt în cantităţi
insuficiente. S-a aplicat o amendă contravenţională de 5.000 de lei. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.