Comunicat de presă privind servicii de dezinsecție aeriană terestră și pe domeniul public al Municipiului Timișoara

Social

Primăria Municipiului Timişoara, în baza contractului subsecvent  nr: 73/28.04.2020  încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești, vă aduce la cunoștinţă că începând cu data de 16.06.2020 se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană terestră şi pe domeniul public al Municipiului Timișoara.

Produsele folosite sunt:

  • Cymima Plus, având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi
  • Vectobag WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor;

Tratamentele aeriene se aplică dimineața  între orele 5 – 9,30 și seara de la orele 17 la 21, iar tratamentele terestre pe timpul nopții atunci când circulația este redusă și insectele sunt active.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.”

Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.

Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protețtie corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activitășții de dezinsecţie va fi prelungită.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.