Comunicat – furnizare gaze

Social

Ca urmare a unei avarii apărute la conducta Foeni-Partoș, în zona Cruceni –
Grăniceri – pe zona unui dig de retenție aferent râului Timiș, prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, o ședință de urgență în vederea găsirii unei soluții viabile pentru a nu exista pericolul sistării furnizării gazului în localitățile Deta, Banloc,Denta, Voiteg, Moravița.
La sedință au participat președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Dobra, primarii celor cinci localități din zonă, reprezentanții OMW Petrom, ai distribuitorilor de gaze din respectivele localități (Premier Energy și Delgaz Grid),ai Transgaz și ai Administrației Bazinale de Apă Banat.

În urma discuțiilor, conducerea OMW Petrom și Administrația Bazinală de Apă Banat au avansat un termen de circa trei săptămâni în care să se remedieze avaria, termen necesar pentru proiectare, obținerea avizelor – în regim de urgență de la Administrația Bazinală de Apă Banat și realizarea lucrărilor.
S-a precizat faptul că remedierea avariei nu este o soluție pe termen lung, având în vedere faptul că gazul este transportat printr-o conductă veche de peste 30 de ani.
A fost prezentată o soluție care implică construirea unei noi conducte cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Gaz Sud, soluție pentru care este necesară și o finanțare printr-un program guvernamental.

Trebuie subliniat faptul că în momentul de față nu este afectată alimentarea cu gaze la consumatorii casnici și instituțiile din cele cinci localități, fiind redusă furnizarea gazului către o serie de consumatori economici mari.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.