Comunicat – pesta porcină africană

Social

Prefectul Liliana Oneț a condus, astăzi, ședința Comitetului Local de Combaterea Bolilor în cadrul căreia au fost declarate trei nou focare de pestă porcină africană. Au fost confirmate două noi focare de pestă
porcină africană la porci domestici în localitățile Criciova și Recaș, respectiv un focar de pestă porcină africă la porci mistreți pe Fondul cinegetic TAPIA, aparținând de Ocolul Silvic Lugoj.
Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarelor de pestă porcină africană la porcii domestici astfel:
Pentru focarul de pestă porcină africană de la Criciova:
Zona de protecție: Jdioara, Criciova
Zona de supraveghere: Nădrag, Crivina, Botești, Jurești,Bârna, Tapia, Oloșag, Știuca, Drinova, Măguri, Cireșu, Găvojdia, Jena, Sălbăgel din județul Timiș și Sălbăgelu Nou, Sacu și Tincova din județul Caraș-Severin.
În ceea ce privește focarul de pestă porcină africană din Fondul cinegetic Tapia, județul Timiș , a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost găsite cadavrele de porci mistreți
Zona afectată este formată din :
-zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde
următoarele localități: Găvojdia, Măguri, Cireșu, Drinova,Botești, Crivina, Jdioara, Nădrag, Criciova, Jena
-zona tampon de înca 5 km în exteriorul zonei infectate
care cuprinde următoarele localități : Hauzești, Oloșag,Fârdea, Jurești, Bârna, Sărăzani, Botinești, Pogănești,Tapia, Lugojel, Știuca, Sălbăgel, Zgribești.
Cetățenii sunt rugați să nu intre în aceste zone pentru cules de fructe de pădure, ciuperci, adunat masă lemnoasă (sau alte motive), având în vedere faptul că virusul este extrem de contagios și îl pot transporta în localități (gospodării) și infecta alte suine.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.