Consilierii judeţeni au aprobat construcţia unui nou Centru de mari arşi în campusul Spitalului Judeţean

Social

Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de miercuri, asumarea de noi responsabilităţi pentru realizarea proiectului care prevede crearea unui nou Centru de mari arşi, includerea Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) şi a Secţiei de ATI într-o clădire nouă care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara.

Proiectul tehnic este în curs de elaborare, iar studiile de prefezabilitate şi fezabilitate sunt finalizate.

„Este un proiect deosebit, în valoare de aproximativ 50.000.000 de euro, cu bani de la Banca Mondială. O investiţie pentru care există şi un protocol pentru susţinerea finanţării încheiat între Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean din Timişoara”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

În acest proiect, pe lângă terenul pe care l-a pus la dispoziţie, CJ susţine financiar şi anumite costuri necesare realizării documentaţiei. La final, noua construcţie va fi transferată în proprietatea judeţului.

„Schimbăm aspectul Spitalului Judeţean, proces pe care l-am început deja de câţiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile unităţi sanitare din Occident”, a menţionat Dobra.

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, declara în urmă cu un an, la inaugurarea actualului Centru de mari arşi (Casa Austria) al Spitalului Judeţean, că până în anul 2023 la Timişoara se va construi un nou Centru pentru marii arşi, cel de acum urmând să devină centru de politraumă.

„Marii arşi nu vor fi trataţi aici, în Casa Austria, decât până în anul 2023. Acest Centru de mari arşi va deveni un Centru de politraumă, iar marii arşi vor fi trataţi într-un nou centru de mari arşi, care este un proiect al Guvernului, cu bani de la Banca Mondială, pentru realizarea a patru centre de mari arşi; două la Bucureşti, unul la Timişoara şi unul la Târgu Mureş”, afirma Sorina Pintea la Timişoara. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.