Festivalul de operă şi operetă al ONRT aduce nume noi la pupitrul dirijoral şi în program

Divertisment

Festivalul de operă şi operetă în aer liber, organizat de Opera Naţională Română Timişoara (ONRT) în Grădina de Vară „Capitol” din Timişoara, în perioada 30 august – 10 septembrie, aduce o ediţie inedită, cu seară de muzică românească, un nume nou la pupitrul dirijoral şi un spectacol-biografie susţinut de Maia Morgenstern.

„Am introdus în program seara de muzică românească, o noutate, după succesul de public pe care l-am avut cu spectacolul extraordinar ‘Lăsaţi-mă să cânt’, realizat de ONRT în cadrul Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală (în anul 2018, n.r.), cu prilejul Centenarului, şi prezentat la Muzeul de Artă şi în foaierul devenit neîncăpător. De asemenea, dirijorul Mircea Ignat (dirijor, n.r.) şi Cosmin Ifrim (tenor, n.r.) se prezintă pentru prima dată ca artişti ai ONRT. Pe 10 septembrie va fi o seară Maia Morgenstern, un spectacol cu foarte multă muzică”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, managerul ONRT, Cristian Rudic.

Festivalul începe duminică, 30 august, cu o „Seara de operă”, cu participarea soliştilor şi a orchestrei ONRT sub bagheta dirijorală a maestrului Mihnea Ignat. Urmează, pe 31 august, „Seara de muzică românească”, cu participarea soliştilor ONRT şi a Coralei Contrast, coordonator muzical Vasile Bădescu.

Marţi, 8 septembrie, festivalul continuă cu un „Concert de operetă”, cu participarea soliştilor şi a orchestrei ONRT, sub conducerea muzicală a lui Peter Oschanitzky. Seara de miercuri, 9 septembrie, aduce „Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi, un concert susţinut de orchestra de cameră a ONRT. În program: „Anotimpurile” de A. Vivaldi (solistă Corina Murgu), „Fledermaus”, op 56 de J. Strauss şi Fantezie „Largo al factotum” de G. Rossini (solist Traian Moldovan).

Cea de-a XV-a ediţie a festivalului se încheie joi, 10 septembrie, cu seara „Nu sunt eu – Maia Morgenstern. O biografie”, spectacol al Teatrului Dramaturgilor Români. Direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, scenografia Adriana Grand.

Organizatori, alături de ONRT sunt Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Timişoara, Filarmonica „Banatul” din Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Toate evenimentele încep la ora 20.30, cu respectarea normelor de prevenţie şi protecţie impuse de INSP. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.