Focarele de COVID-19 din două spitale – declarate închise

Social

Focarele de COVID-19 care au fost depistate într-un spital privat din Timişoara şi la Spitalul de Psihiatrie Gătaia au fost declarate închise luni, în judeţ rămânând active alte opt focare ale bolii.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că în ultimele 24 de ore au fost finalizate 15 anchete epidemiologice, altele 19 fiind în curs de desfăşurare.

“Avem opt focare active, sub supraveghere epidemiologică, două focare, respectiv spitalul în regim privat din Timişoara şi Spitalul de Psihiatrie Gătaia, fiind închise începând de astăzi. Mai sunt active şi aflate în supraveghere: unitatea de procesare a cărnii Timişoara (219 cazuri confirmate), o unitate economică din judeţ (trei cazuri confirmate), o comunitate cu 11 cazuri confirmate, un centru privat de îngrijiri paleative (12 cazuri confirmate, cea de-a treisprezecea persoană declarată iniţial pozitivă nu este din focar şi nu are legătură epidemiologică), o altă unitate economică din judeţ (cinci cazuri confirmate), Secţia Obstretică-Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara (patru cazuri confirmate), un centru pentru minori (trei cazuri confirmate)”, a afirmat Cornelia Bubatu.

În focarul din zona oraşului Făget a crescut cu opt numărul celor testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2, ajungându-se la 60 de persoane infectate.

Potrivit Prefecturii Timiş, duminică au fost carantinate 389 de persoane şi au intrat în izolare alte şase persoane, numărul total al celor confirmaţi cu COVID-19 ajungând la 1.331, 34 de persoane fiind testate pozitiv în ultimele 24 de ore. De asemenea, la ATI sunt internate 10 persoane.

Numărul total de cadre medicale confirmate cu COVID-19 de la debutul pandemiei este de 145, iar numărul total al deceselor a ajuns la 75, din care unul a fost înregistrat în ultimele 24 de ore. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.