Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătăte Publică Timiș a demarat o anchetă în ceea ce privește cazul de la Timișoara.

Social

Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizico – chimice în laboratorul instituției. Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare / dezinsecție, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibe loc imediat ce va fi posibil.

A fost identificată societatea de deratizare / dezinsecție și urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate.

În ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la Instituția Prefectului Timiș începând cu ora 14,00 s-a hotărât evacuarea întregului imobil. În prima etapă 45 de persoane care au fost evacuate și cazate într-un liceu timișorean au fost verificate din punct de vedere igienico – sanitar de către inspectori ai SCSP din cadrul DSP Timiș.

Ancheta este în desfășurare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.