Primarul Timişoarei, în ziua intrării în vigoare a obligativităţii purtării măştilor de protecţie: Nu mai cereţi de la Primărie

Social

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, le-a transmis, miercuri, timişorenilor să nu mai ceară măşti şi mănuşi de la primărie, în contextul în care pe raza municipiului a intrat în vigoare obligativitatea purtării de măşti şi mănuşi în mijloacele de transport în comun şi în incinte închise ale unităţilor publice şi private care desfăşoară activităţi cu publicul.

„Stimaţi compatrioţi, eu nu pot fi populist, cu orice risc, inclusiv cu cel de a nu mai fi votat. Eu am conştiinţă şi nu fac nimic contra conştiinţei mele, pentru a fi plăcut sau pe placul cuiva. Aşadar, cu respect, vă rog frumos, nu mai pretindeţi să vă dea primăria măşti, mănuşi, dezinfectanţi, dispersoare etc. Toate acestea sunt lucruri pe care trebuie să şi le procure fiecare, ţinând de viaţa privată a fiecăruia, de sănătatea fiecăruia. Doar în comunism ‘se dădea’, se dădea umilind dând; să ne aducem aminte, cei ce-am trăit aceasta, să le facem cunoscut celor care nu au trăit aşa ceva, pentru a-i motiva să se păzească”, a afirmar, miercuri, Nicolae Robu pe pagina de facebook.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Timişoara, a hotărât, marţi, că începând de a doua zi, pe teritoriul municipiului Timişoara se instituie obligativitatea de a purta mască şi mănuşi pe mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară relaţii cu publicul.

Conform primarului această măsură suplimentară de protecţie împotriva infestării cu SARS-CoV-2 vine în contextul în care zilnic se înregistrează vindecări ale bolnavilor de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, dar şi în care apar noi cazuri de îmbolnăviri, care trebuie limitate, până la eliminare.

Robu a precizat că se acceptă şi eşarfe în loc de măşti, important fiind să existe un filtru între posibila expiraţie în aer a virusului, care poate fi inspirat de alţii. Întrucât virusul se transmite şi prin atingere cu mâinile, este recomandată şi purtarea mănuşilor.

Potrivit ultimei raportări de marţi a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Timiş sunt confirmate, miercuri, 385 de cazuri de infecţie cu COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.