Reprezentanța din Timișoara a spitalului Wiener Privatklinik a intermediat 130 de pacienți români în 6 luni de la lansare

Social

București, 01. 10. 2019: În 6 luni de la lansarea pe piața locală, reprezentanța din Timișoara a Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a oferit servicii de intermediere și consultanță pentru 130 de pacienți români interesați de tratamentele performante disponibile la Viena. Printre cele mai frecvente afecțiuni pentru care aceștia s-au adresat campusului medical au fost oncologie, traumatologie, chirurgie. Astfel, serviciile medicale accesate cu precădere au fost tratamente oncologice, intervenții chirurgicale, check-up, second opinion. Reprezentanța oficială Wiener Privatklinik din Timișoara este a doua din România după cea din București. 

“Am lansat biroul din Timișoara pentru a fi mai aproape de locuitorii din zona de vest a României, iar după doar câteva luni, deja avem pacienți care s-au tratat cu succes la spitalul nostru. Românii aleg Viena ca destinație medicală datorită calității serviciilor, iar în campusul medical WPK aceștia beneficiază de tratamente şi intervenţii chirurgicale în aproape toate specialitățile și de expertiza unor experți de elită la nivel european. De asemenea, timpii reduşi de aşteptare și condițiile de internare de 5 stele reprezintă beneficii suplimentare care fac din vizita în scopuri medicale la Wiener Privatklinik o opțiune preferată. Estimăm că numărul solicitărilor va continua să crească în viitor“, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.           

Prin intermediul reprezentanţei (str. Arieș, nr. 3, în cadrul centrului medical Senologica), persoanele interesate beneficiază de informații si asistență completă pentru accesarea rapidă a investigațiilor și tratamentelor disponibile la Viena. Aceste servicii acoperă toți pașii necesari luării deciziei și accesării spitalului de la traducerea și trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere în ceea ce priveşte spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, până la rezervarea transportului şi cazării la preţuri preferenţiale, menținerea legăturii cu medicii și asigurarea serviciilor de traducere în spital.

În cadrul Wiener Privatklinik pacienții internaționali au acces la o gamă complexă de servicii medicale, incluzând consultaţii, servicii de second opinion (a doua opinie medicală) acordate de experți austrieci, investigații de diagnostic și tratamente performante. Spitalul acoperă peste 30 de specialități medicale și deține 9 centre speciale de competență, în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center este primul centru privat de diagnostic și tratament oncologic din Europa Centrală și de Est care oferă un nivel de complexitate medicală la nivelul clinicilor universitare de top. Aici este practicată medicina modernă bazată pe dovezi, de către o echipă interdisciplinară de experți de înaltă clasă în discipline de la diagnoză, incluzând specialiști în CT, RMN și PET-CT, patologie moleculară și radiologie intervențională, la specialiști în oncologie medicală și chirurgie oncologică. Pacientul are acces la servicii integrate în spectrul oncologic – de la evaluarea riscului de cancer, identificarea timpurie, diagnosticare și tratament, până la asistență medicală ulterioară, în cazurile complexe deciziile terapeutice fiind luate în cadrul unei comisii oncologice interdisciplinare. De asemenea, persoanele care au primit diagnosticul de cancer pot beneficia de o a doua opinie medicală (second opinion) cu privire la diagnostic și tratament din partea unui grup de medici cu înaltă specializare și reputație internațională.

Anual, la spitalul Wiener Privatklinik din Viena ajung pentru tratament circa 9.000 de pacienţi, rata de ocupare fiind de 85%. Datorită adresabilității internaționale, circa 45% dintre aceștia sunt pacienți străini, în special din zona estică – România, Ungaria, Ucraina, Rusia, dar și Kazahstan, Georgia etc. În primul semestru al anului 2019, WPK a oferit servicii medicale unui număr de 550 de pacienți români, în creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai spitalului.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 28% dintre aceștia fiind români.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.