Timișoara capitală culturală europeană, proiect amânat

Social

Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 se reportează! Adică, din cauza pandemiei, tot vă fi capitala culturală, dar în alt an. Comisia Europeană a cerut celor trei capitale de anul viitor să anunțe când și dacă proiectul s-ar putea reprograma.

Membrii Asociației  Timisoara Capitala Culturala Europeaă  s-au pronuntat pentru amanarea exercitarii titlului in 2022 sau 2023.

Comisia Europeana a propus, recent, amanarea Capitalei Culturale pentru anul 2022 sau chiar 2023, cand a ramas un loc liber in urma retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Comisia Europeană trebuie să ia, mai întâi, o decizie cu privire la actualele Capitale europene Rijeka din Croația și Galway din Islanda. Acestea din cauza pandemiei nu au putut să își pună în aplicare proiectele culturale și nici în viitorul apropiat s-ar putea să nu poată din cauza restricțiilor impuse în toate țările din lume.

Comisia Europeană a solicitat Timișoarei, dar și celorlalte două capitale culturale să trimită o scrisoare în care să spună când și-ar putea reprograma proiectele culturale.

Timișoara prin reprezentanți ai Asociației  Timișoara Capitala Culturala Europeaă, ai primăriei și ai Ministerului Culturii au trimis acestă scrisoare în care au precizat că noi putem ține aceste evenimente și anul viitor, dar dacă nu se poate putem să le reprogramăm in 2022 sau chiar in 2023.

Singura solicitare expresă a primarului Timișoarei a fost ca proiectul să se desfășoare pe parcursul unui întreg an nu doar pe câteva luni.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.