Spitalul Judeţean Timişoara va avea, din luna mai, secţie de Oncologie medicală

Social

Spitalul Judeţean Timişoara va avea, din luna mai, prima secţie de Oncologie medicală, unde vor beneficia de tratamente şi îngrijiri pacienţii oncologici în faza postoperatorie, a declarat managerul spitalului, Raul Pătraşcu.

Potrivit acestuia, secţia va fi amplasată la parterul Clinicii de Ortopedie din campusul spitalului şi va avea iniţial 10 paturi. “Vom deschide această secţie de Oncologie medicală prin luna mai, pentru că avem aprobat bugetul oficial. Noi avem deja pacienţi identificaţi cu afecţiuni oncologice, le facem analize, îi investigăm, îi operăm, dar nu-i puteam trata mai departe cu tratamentul vital, chimioterapia. Nu mi s-a părut normal şi etic ca aceşti pacienţi cu afecţiuni grave să fie purtaţi ulterior pe drumuri, prin alte clinici. De aceea am pornit, acum, acest proiect de a avea o clinică de Oncologie medicală, iniţial cu 10 paturi, unde vom putea trata pacienţii bolnavi de cancer cu chimioterapie, în saloane cu dotări de ultimă generaţie”, a detaliat Raul Pătraşcu.

El a precizat că, în România, o femeie diagnosticată cu cancer de col uterin are de peste 10 ori mai puţine şanse de a supravieţui faţă de o alta din Italia. “Refuz să mai accept aceste statistici, aşa că am demarat oficial înfiinţarea acestei secţii de Oncologie în cadrul căreia vom dezvolta centre de excelenţă în prevenţia cancerelor de col uterin şi de sân. Dacă sunt diagnosticate rapid, aceste cancere sunt vindecabile. Nu accept să mai pierdem vieţi pe care le putem salva”, a menţionat managerul spitalului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.