Spitalul Municipal Timişoara va avea un centru de diagnostic COVID-19

Social

Spitalul Municipal din Timişoara va amenaja un centru de diagnostic pentru coronavirus, într-un corp de clădire separat din cadrul Secţiei de ginecologie, unde vor fi montate în următoarele două zile două aparate tip Real Time PCR, pentru a veni în sprijinul medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

“La solicitarea noastră, vom primi în comodat de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ‘Victor Babeş’ din Timişoara două aparate Real Time PCR pentru a efectua analize pentru testele pentru coronavirus. În cel mult două zile se instalează, iar deîndată ce vom primi şi kiturile (reactivii, n.r.) vom putea efectua şi noi analizele, pentru a ajuta Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’. La Secţia de Ginecologie (Odobescu, n.r.) avem o clădire cu două nivele, pe care am reabilitat-o printr-un proiect cu finanţare europeană şi unde a funcţionat centrul de diagnostic antenatal. Acolo am avut laborator, saloane pentru paciente şi sală de intervenţii. Am reuşit să ne organizăm să putem face inclusiv cezariene şi naşteri la etajul I, iar la parter amenajăm un laborator unde vor fi instalate cele două aparate Real Time PCR pentru efectuarea testelor COVID-19. Kiturile (reactivii) îi primim de la DSP sau de la Spitalul de Boli Infecţioase”, a explicat managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Olimpia Oprea.

Potrivit acesteia, capacitatea laboratorului de efectuare a unor astfel de teste ajunge la 200 pe zi, cu personalul propriu. În acest laborator va lucra o echipă de medici ai managerului de cercetare şi dezvoltare al UMF “Victor Babeş” din Timişoara, prof. Maria Puiu şi personalul de laborator al Municipalului.

Personalul Spitalului Municipal care va lucra în acest laborator este deja trimis la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” pentru instruire în privinţa efectuării acestor analize, dar şi în ce priveşte protecţia. “Aceste două aparate vor fi returnate, când se va încheia perioada de analize COVID-19. Noi vom primi pe un proiect european, la finele lunii aprilie, un astfel de aparat Real Time PCR pentru cancerul de tiroidă, care poate face şi testarea pentru coronavirus, dar aici procedura de achiziţie este în evaluare”, a menţionat dr. Olimpia Oprea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.